Viens no iecienītākajiem ķirbju izmantošanas veidiem, nenoliedzami, ir dažādas dārzeņu krēmzupas. Neitrālā ķirbju garša saderēs teju ar visiem dārzeņiem, kā arī dažādiem garšaugiem, piešķirot zupai īpaši skaistu, apetītlīgi zeltainu krāsu.
Ja vēlies, lai ķirbju krēmzupa ir sātīgāka, ietumē to, pievienojot virumam kādu kartupeli. Vēl saulaināku krāsu zupa iegūs, ja pievienosi burkānus. Aromāta piešķiršanai vari izmantot jebkādus zaļumus – gan vēl salnu nenokostos pašmāju pētersīļus un selerijas, gan podiņos nopērkamo vai uz palodzes izaudzēto, reibinoši smaržojošo baziliku, timiānu, oregano vai rozmarīnu. Tikai atceries, ka zaļumi zupai jāpievieno mirkli pirms pasniegšanas, lai tie nezaudētu savu aromātu. Savukārt karija pulveris vai pasta, vai kurkuma ķirbju zupai piešķirs ne vien īpaši košu nokrāsu, bet arī ļoti patīkamas, austrumnieciskas garšu nianses.