Ja skapja augšā vai istabas kaktā gaida kāds ķirbis, vēl nepierādījis savu izcilību, iespējams, šī ir tā īstā reize, kad to pagodināt. Pildījumam var izmantot malto gaļu, bet papildu sātam pievieno arī saceptus sīpolus, burkānus, novārītus rīsus vai kādus citus graudaugus. Izcepot saulaino ogu cepeškrāsnī, iegūsi pamatēdienu vienā pannā – būs gan gaļa, gan piedevas. Neaizmirsti par bagātīgu siera kārtu – derēs gan labi kūstoši sieri, piemēram, Ementāles un Čedaras siers, gan arī kāds mīkstāks, ko var sadrupināt īsi pirms pasniegšanas, piemēram, fetas vai zilais siers.
Vai esi mēģinājis pagatavo saldu pildīto ķirbi? ''Tasty'' recepšu arhīvā atradām arī šādu recepti, kur samtainais ķirbis mijas ar kraukšķīgiem riekstiem un skābenām dzērvenēm. Pamēģini arī saldo versiju!
Lai vai kā, šādi gatavojot lielo ogu, pirms tam nav jācīnās ar cietās mizas nogriešanu, jo pēc cepšanas ļoti viegli ar dakšiņu atdalīt mīkstumu.
Pildīts ķirbis ar malto gaļu, tomātiem un sieru
Ar malto gaļu pildīts ķirbis
Ar malto gaļu, rīsiem un fetas siera drumstalām pildīts ķirbis
Īpaši sulīgs un kārdinošs veids, kā pagatavot rudens ražas karali – ķirbi. Maltā gaļa ar dažādām piedevām labi sader ne vien ar papriku vai kabačiem, bet to var pildīt arī nelielos ķirbīšos, īpašam sulīgumam pievienojot pildījumam arī fetas siera drumstalas.