pildīts ķirbis
Foto: Shutterstock
Kāpostu tīteņi, pildīta paprika, šķiet, ir klasika, ko jau pagūts izbaudīt, bet vai esi jau pierādījis saules brāļa ķirbja fantastisko pielietojumu, to pasniedzot pildītā veidā?

Ja skapja augšā vai istabas kaktā gaida kāds ķirbis, vēl nepierādījis savu izcilību, iespējams, šī ir tā īstā reize, kad to pagodināt. Pildījumam var izmantot malto gaļu, bet papildu sātam pievieno arī saceptus sīpolus, burkānus, novārītus rīsus vai kādus citus graudaugus. Izcepot saulaino ogu cepeškrāsnī, iegūsi pamatēdienu vienā pannā – būs gan gaļa, gan piedevas. Neaizmirsti par bagātīgu siera kārtu – derēs gan labi kūstoši sieri, piemēram, Ementāles un Čedaras siers, gan arī kāds mīkstāks, ko var sadrupināt īsi pirms pasniegšanas, piemēram, fetas vai zilais siers.

Vai esi mēģinājis pagatavo saldu pildīto ķirbi? ''Tasty'' recepšu arhīvā atradām arī šādu recepti, kur samtainais ķirbis mijas ar kraukšķīgiem riekstiem un skābenām dzērvenēm. Pamēģini arī saldo versiju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!