Lielā daļā mūsu izvēlēto recepšu galveno lomu spēlē rīvēts siers. Jo treknāks tas būs, jo salātu masa krēmīgāka un vieglāk pildāma. Sieru var papildināt gan ar vārītiem burkāniem un ķiplokiem, kas ir jau pārbaudīts salikums, gan ar konservētu tunci, sasmalcinātām krabju nūjiņām, kapātiem lociņiem, konservētas kukurūzas graudiņiem, olīvām, kaperiem, saulē kaltētu tomātu gabaliņiem un citiem labumiem. Protams, salātu iejaukšanai šajā gadījumā vislabāk noderēs kvalitatīva majonēze, bet, ja skaiti kalorijas, aizstāj to ar liesāku aizdaru (te atradīsi recepti).
Pievienojām pārējām receptēm arī dūšu piesienošos Valmieras salātus. Tā ir nedaudz piemirsta pašmāju klasika, ko šoreiz piedāvājam atklāt no jauna, ziežot uz lavaša vai pildot groziņos un, protams, devīgi pārkaisot ar kapātām dillēm.
Siera vietā itin labi var izmantot arī avokado, kas īpaši labi garšos salikumā ar cieti novārītām vai rīvētām olām, kas ir smalki sakapātas vai sarīvētas. Lai avokado salāti būtu vēl gardāki, pievieno tiem kapātu vārītu vistu, nedaudz kūpināta laša vai kraukšķīgas mazās garnelītes.
Vislabākais ir tas, ka nākamajā rītā pāri palikušos salātiņus varēsi ziest uz sviestmaizēm, netērējot nevienu lieku minūti brokastu gatavošanai.
Lai labi garšo!