Ja tomēr secini, ka sēnīšpanna nav atrodama tavā ģimenes relikviju sarakstā, vēl viss nav zaudēts – iespējams, kādā dziļākā virtuves atvilktnē mētājas "Riekstiņu" alumīnija formiņas. Ir īstais laiks notraust tām putekļus un celt gaismā šo bagātību, piesmaržinot virtuvi ar kārdinošu smilšu mīklas aromātu, lai jau pēc brīža varētu ziest nule kā izceptajās "Riekstiņu" cepumu čaumalās karamelīgi brūno un ķepīgi saldo vārīto iebiezināto pienu.
Šis bērnības našķis nu ir bez problēmām nopērkams katrā veikalā, bet agrāk atjautīgās saimnieces to gatavoja mājās 2-3 stundas, katliņā karsējot ar ūdeni pārlietu kondensētā piena bundžiņu. Turklāt obligāti bija jāseko, lai bundža visu laiku būtu pārklāta ar ūdeni, citādi tā itin viegli varēja eksplodēt.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit