Ja tomēr secini, ka sēnīšpanna nav atrodama tavā ģimenes relikviju sarakstā, vēl viss nav zaudēts – iespējams, kādā dziļākā virtuves atvilktnē mētājas "Riekstiņu" alumīnija formiņas. Ir īstais laiks notraust tām putekļus un celt gaismā šo bagātību, piesmaržinot virtuvi ar kārdinošu smilšu mīklas aromātu, lai jau pēc brīža varētu ziest nule kā izceptajās "Riekstiņu" cepumu čaumalās karamelīgi brūno un ķepīgi saldo vārīto iebiezināto pienu.
Šis bērnības našķis nu ir bez problēmām nopērkams katrā veikalā, bet agrāk atjautīgās saimnieces to gatavoja mājās 2-3 stundas, katliņā karsējot ar ūdeni pārlietu kondensētā piena bundžiņu. Turklāt obligāti bija jāseko, lai bundža visu laiku būtu pārklāta ar ūdeni, citādi tā itin viegli varēja eksplodēt.
Bet, ja arī "Riekstiņu" formītes tavā virtuvē nav ne ar uguni sameklējamas, tad mums padomā ir vēl viena lieliska klasisko kārumu alternatīva – eļļā vārītie "Žagariņi" ar dāsnu pūdercukura kārtiņu. "Tasty" recepšu krājumos uzgājām pat veselas trīs atšķirīgas šo kraukšķīgo cepumiņu mīklas versijas – katru ar savu "odziņu", lai tev būtu, no kā izvēlēties.
Un noslēgumā pačukstēsim, ka "Vāverīšu" un "Sēnīšu" veidnes, kā arī "Riekstiņu" formiņas var uziet Krievijas vai Baltkrievijas saimniecības preču veikalos, kas atrodami, piemēram, Rīgas Centrāltirgū.
Lai labi garšo!