"Oreo"- maskarpones trifeles ar baltās šokolādes glazūru
Sastāvdaļas:
- 160 g "Oreo" cepumu;
- 120 g maskarpones;
- 100 baltās šokolādes;
- konditorejas dekori.
Lai pagatavotu gardās trifeles, sablendē "Oreo" cepumus viendabīgā masā, samaisa ar maskarponi un liek ledusskapī atdzesēt uz 15 minūtēm.
Pa to laiku izkausē balto šokolādi.
No atdzesētās masas veido bumbiņas, apviļā kausētajā šokolādē, liek uz šķīvja, kas izklāts ar cepamo papīru, pārkaisa ar konditorejas dekoriem.
Kad šokolāde sastingusi (tas notiks ātrāk, ja ievietosi šķīvi saldētavā), trifeles ir gatavas baudīšanai.
Zemesriekstu fadžs ar piena šokolādi
Sastāvdaļas:
- 350 g zemesriekstu sviesta;
- 1 ĒK kokosriekstu eļļas;
- 2-3 ĒK cukura sīrupa;
- 200 g piena šokolādes.
Katliņā izkausē zemesriekstu sviestu, pievieno kokosriekstu eļļu un iemaisa.
Pievieno cukura sīrupu un iemaisa.
Lej masu veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, liek saldētavā uz 20 minūtēm.
Izņem no saldētavas, pārlej ar kausētu piena šokolādi, liek saldētavā vēl uz 15 minūtēm.
Izņem, griež šķēlēs un pasniedz.
Saldā šokolādes-cepumu desa
Sastāvdaļas:
- 180 g sviesta;
- 100 tumšās šokolādes;
- 5 ĒK kakao;
- 200 g cepumu;
- Pūdercukurs.
Sviestu izkausē, lej bļodā, pievieno tam kausētu šokolādi un samaisa.
Pievieno kakao un iemaisa līdz masā nav kunkuļu.
Pievieno sasmalcinātus cepumus un iemaisa.
Liek masu uz cepamā papīra, veido desas formā, cieši ievīsta papīrā un liek ledusskapī sastingt uz 40 minūtēm.
Izņem, iztin no cepamā papīra, pārkaisa ar pūdercukuru, griež šķēlēs un pasniedz.
Izsmeļošu video pamācību, kā soli pa solim pagatavot visus trīs našķus, skaties te.