DELFI kolāža
Tik īpašā dienā kā 18. novembris, kad ne tikai Latvijā, bet arī tuvās un tālās pasaules malās tiks svinēta mūsu tēvzemes 100. dzimšanas diena, noteikti neiztikt bez pamatīgas tortes un, protams, līksmi plandošām svecīšu liesmiņām. Tās nopūšot, katrs varam sūtīt savas labās domas, ticot un cerot, ka kopā mums izdosies Latviju padarīt arvien skaistāku, kaut gan, par spīti visam, mums viņa jau ir visskaistākā tik un tā...

Par godu svinīgajam svētku mielastam iesakām galda rotai pagatavot kādu no karoga krāsās ieturētajām kūkām, bet, pirms aizsien priekšautu un dodies virtuvē, iedvesmai noskaties šo video, kur soli pa solim var izsekot Latvijas karoga kūkas tapšanai.

Daudz laimes mūsu Latvijai apaļajā jubilejā!

Rupjmaizes kūka ar dzērvenēm

Rupjmaizes biskvīta kūka ar putukrējumu un dzērvenēm lieliski iederēsies svētku galdā - gan 18. novembrī, gan citos godos. Visas sastāvdaļas norādītas kūkai, kas cepta 20-22 cm diametra veidnē.

Lasīt vairāk

Slinkā Napoleona kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Ko darīt, ja kārojas pašgatavotu Napoleonkūku, bet mājās nav cepeškrāsns un draugu virtuvi izmantot nav ne laika, ne gribēšanas? Noderēs šī recepte, kuru uzgājām interneta dzīlēs, pārbaudījām savā virtuvē un atzinām par labu esam!

Lasīt vairāk

Latvijas dzimšanas dienas kūka bez cukura, sviesta un miltiem

Foto: Paula Freimane

Recepte, ar ko valsts svētkos pārsteigt visus, jo šī kūka ir bez cukura, sviesta un miltiem un, protams, skaisti sarkanbaltsarkana. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.

Lasīt vairāk

Gardā zemeņu torte ar biezpiena krēmu

Foto: Shutterstock

Zemeņu torte ar biezpiena krēmu - laba ar to, ka nav pārlieku salda.

Lasīt vairāk

Kūka 'Sarkanais samts'

Foto: Shutterstock

Ļoti latviska kūka, lai gan recepte nākusi no aizjūrām! Saskaņā ar vienu no versijām, tortes "Sarkanais samts" jeb "Red velvet" recepte radusies Amerikā, konkrētāk, Misisipi reģionā. Cita versija atklāj vēl divas šīs maigās tortes izcelsmes versijas. Proti, viena no viesnīcas "Waldorf-Astoria" viesēm palūdza tortes recepti viesnīcas restorānā un par to viņai piestādīja rēķinu 100 dolāru vērtībā. Sieviete bija ļoti vīlusies par tādu viesnīcnieku rīcību un iedeva recepti visiem, kam vien varēja. Mūsdienās ir daudz versiju par šo recepti.

Lasīt vairāk

Mājas torte 'Cielaviņa' ar lazdu riekstiem un granātābola sēkliņām

Foto: Privātais arhīvs

Ja tiktu veidots pašmāju iecienītāko kūku tops, "Cielaviņa" tajā noteikti ieņemtu godalgotu vietu, jo leģendāro torti ar kraukšķīgu riekstu bezē pamatni un bagātīgu šokolādes krēmu ir iecienījuši ļoti daudzi gardēži. Savu "Cielaviņas" versiju piedāvā mūsu lasītāja Maija Minskere.

Lasīt vairāk

Švarcvaldes ķiršu torte 'Kaprīze'

Foto: Shutterstock

'Kaprīze' - garda šokolādes biskvīta torte ar ķiršiem un putukrējumu īstiem kārumniekiem.

Lasīt vairāk

Kūka Latvijas dzimšanas dienai – medus kūka no griķu miltiem

Novembris ir laiks, kad jāiededz ne tikai kāda svecīte un jāizjūt kopības sajūta, bet arī jāpagatavo kas garšīgs, latviešiem pazīstams. Bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone piedāvā medus kūkas recepti pēc omes recepšu grāmatas, ar nelieliem papildinājumiem.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka

Foto: DELFI

Kad organisms piespiež mainīt ikdienas paradumus un pārskatīt savu ēdienkarti, īpaši saldumu gatavošanā nepieciešams iedarbināt radošo domāšanu. Tādēļ eksperimentālā ceļā Līvas Immermanes virtuvē tapusi recepte, kas būs noderīga tiem, kuri uzturā nelieto vai nedrīkst lietot olas, miltus un piena produktus.

Lasīt vairāk

Kārdinoši sārtā biešu un baltās šokolādes torte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Oriģināla, krāšņa un dievišķi garda kūka ar unikālām un tortēm neierastām sastāvdaļām. Kas to būtu domājis, ka parastās sarkanās bietes var pasniegt kā saldu desertu? Iesakām pirms pasniegšanas viesiem nemaz neteikt, kas kūkā paslēpies, noslēpumu atklājot vien tad, kad kūkas gabaliņi jau notiesāti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!