Par godu svinīgajam svētku mielastam iesakām galda rotai pagatavot kādu no karoga krāsās ieturētajām kūkām, bet, pirms aizsien priekšautu un dodies virtuvē, iedvesmai noskaties šo video, kur soli pa solim var izsekot Latvijas karoga kūkas tapšanai.
Daudz laimes mūsu Latvijai apaļajā jubilejā!
Rupjmaizes kūka ar dzērvenēm
Rupjmaizes biskvīta kūka ar putukrējumu un dzērvenēm lieliski iederēsies svētku galdā - gan 18. novembrī, gan citos godos. Visas sastāvdaļas norādītas kūkai, kas cepta 20-22 cm diametra veidnē.
Slinkā Napoleona kūka bez cepšanas
Ko darīt, ja kārojas pašgatavotu Napoleonkūku, bet mājās nav cepeškrāsns un draugu virtuvi izmantot nav ne laika, ne gribēšanas? Noderēs šī recepte, kuru uzgājām interneta dzīlēs, pārbaudījām savā virtuvē un atzinām par labu esam!
Latvijas dzimšanas dienas kūka bez cukura, sviesta un miltiem
Recepte, ar ko valsts svētkos pārsteigt visus, jo šī kūka ir bez cukura, sviesta un miltiem un, protams, skaisti sarkanbaltsarkana. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.
Gardā zemeņu torte ar biezpiena krēmu
Zemeņu torte ar biezpiena krēmu - laba ar to, ka nav pārlieku salda.
Kūka 'Sarkanais samts'
Ļoti latviska kūka, lai gan recepte nākusi no aizjūrām! Saskaņā ar vienu no versijām, tortes "Sarkanais samts" jeb "Red velvet" recepte radusies Amerikā, konkrētāk, Misisipi reģionā. Cita versija atklāj vēl divas šīs maigās tortes izcelsmes versijas. Proti, viena no viesnīcas "Waldorf-Astoria" viesēm palūdza tortes recepti viesnīcas restorānā un par to viņai piestādīja rēķinu 100 dolāru vērtībā. Sieviete bija ļoti vīlusies par tādu viesnīcnieku rīcību un iedeva recepti visiem, kam vien varēja. Mūsdienās ir daudz versiju par šo recepti.
Mājas torte 'Cielaviņa' ar lazdu riekstiem un granātābola sēkliņām
Ja tiktu veidots pašmāju iecienītāko kūku tops, "Cielaviņa" tajā noteikti ieņemtu godalgotu vietu, jo leģendāro torti ar kraukšķīgu riekstu bezē pamatni un bagātīgu šokolādes krēmu ir iecienījuši ļoti daudzi gardēži. Savu "Cielaviņas" versiju piedāvā mūsu lasītāja Maija Minskere.
Švarcvaldes ķiršu torte 'Kaprīze'
'Kaprīze' - garda šokolādes biskvīta torte ar ķiršiem un putukrējumu īstiem kārumniekiem.
Kūka Latvijas dzimšanas dienai – medus kūka no griķu miltiem
Novembris ir laiks, kad jāiededz ne tikai kāda svecīte un jāizjūt kopības sajūta, bet arī jāpagatavo kas garšīgs, latviešiem pazīstams. Bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone piedāvā medus kūkas recepti pēc omes recepšu grāmatas, ar nelieliem papildinājumiem.
Soli pa solim: bezglutēna vegāniskā kokosriekstu piena un zemeņu kūka
Kad organisms piespiež mainīt ikdienas paradumus un pārskatīt savu ēdienkarti, īpaši saldumu gatavošanā nepieciešams iedarbināt radošo domāšanu. Tādēļ eksperimentālā ceļā Līvas Immermanes virtuvē tapusi recepte, kas būs noderīga tiem, kuri uzturā nelieto vai nedrīkst lietot olas, miltus un piena produktus.
Kārdinoši sārtā biešu un baltās šokolādes torte
Oriģināla, krāšņa un dievišķi garda kūka ar unikālām un tortēm neierastām sastāvdaļām. Kas to būtu domājis, ka parastās sarkanās bietes var pasniegt kā saldu desertu? Iesakām pirms pasniegšanas viesiem nemaz neteikt, kas kūkā paslēpies, noslēpumu atklājot vien tad, kad kūkas gabaliņi jau notiesāti.