Foto: Shutterstock/Woman's Weekly/REX/Vida Press kolāža
Brīvdienās, laiskojoties mājīgā mierā, nereti rodas vēlme parosīties virtuvē, lai pagatavotu kādu līdz šīm vēl neizmēģinātu saldo kārumu. Mums ir lieliska ideja – apgrieztās kūkas. Tās, pateicoties cepšanas metodei, izdodas ārkārtīgi sulīgas, turklāt ir vienkārši pagtavojamas, tādēļ būs pa spēkam pat iesācējam.

Apgāzto kūku ideja ir pavisam elementāra: iesākumā cepamajā veidnē liec ābolu šķēles, plūmes, konservētus ananasus, apelsīnu ripiņas, saldētas upenes, ķiršus vai citus izvēlētos augļus un ogas, tad devīgi pārkaisi ar cukuru vai pārlej ar karameļu mērci. Nu vien atliks nosegt visu ar gaisīgu olu biskvīta mīklu (ar mikseri to var sakult pāris minūšu laikā) vai pat veikalā nopērkamo kārtaino mīklu. Tad šauj kūku krāsnī un jau pēc neilga laika virtuvi piepildīs bezgala kārdinošs aromāts, liecinot, ka kūka ir gatava. Cepšanās laikā cukurs izkusīs, karamelizēsies un sajauksies ar sulīgajiem augļiem, veidojot gardu mērci, bet biskvīts izdosies īpaši čagans, gaisīgs un pufīgs.

Kad kūkas veidne nedaudz atdzisusi, liec uz tās atbilstoša lieluma šķīvi un apgriez kūku ačgārni, lai tā izslīd uz šķīvja, gar biskvīta malām pārlīstot kārdinoši saldskābjai mērcei.

Lai labi garšo!

Apgāztā citrusu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda apgāztā kūka, lai izgaršotu pēdējos sezonas mandarīnus vai sulīgos apelsīnus. Pasniedz ar kādu karoti putukrējuma vai saldējuma bumbu.

Lasīt vairāk

Ātrā ābolkūka ar īrisa karameļu mērci jeb 'tarte tatin'

Foto: Shutterstock

Ātrā, apgāztā ābolkūka jeb "tarte tatin" ar gardu karameļu mērci, kuru būs pa spēkam pagatavot pat iesācējam virtuvē.

Lasīt vairāk

Apgāztā kārtainās mīklas plātsmaize grieķu gaumē ar vīģēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Medaina un ļoti salda vīģu plātsmaize ar kraukšķīgu kārtainās mīklas pamatni. Svaigajām vīģēm ļauj sasūkties ar medus karameli – tad tās būs mīkstas un sīrupainas.

Lasīt vairāk

Apgāztā citronu un dzērveņu siera kūka bez cepšanas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Neceptā siera kūka mazliet citādākā izpildījumā – to gatavo, kā ierasts, tikai pēc pagatavošanas pasniedz apgāztu. Kūkas pamatā ir maskarpones un citronu masa, kas papildināta ar dzērveņu un aveņu mērci.

Lasīt vairāk

Vienkāršs apgāztais ābolu kēkss

Foto: Shutterstock

Āpgāztais ābolu kēkss – sulīgs, pūdercukurots kārums, kas kusīs mutē, baudot ar tasi aromātiskas tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Apgāztā plūmju kūka

Foto: Shutterstock

Vienkārša apgāztās kūkas recepte ar sulīgajām plūmēm. Tās būs īpaši saldenas, pateicoties brūnajam cukuram. Pasniedz kūku vēl siltu – ar putukrējumu vai saldējumu.

Lasīt vairāk

Apgāztā ananāsu kūka ar kokteiļķiršiem un karamelizētiem valriekstiem

Foto: Shutterstock

Sulīga, ar karameli piesūcināta mīkla, karamelizēti ananāsi un rieksti - mmmm, bauda! Un, kas īpaši svarīgi, lai radītu šādu brīnumu, nav nepieciešamas virtuozas pavāra iemaņas!

Lasīt vairāk

Vienkāršā ābolu šarlote

Foto: DELFI

Ātri un vienkārši pagatavojama apgrieztā šarlote, kas īpaši lieliski garšos ar saldējuma bumbu. Recepti iesaka Antuanete.

Lasīt vairāk

Vienkāršā kūka ar mandarīniem cukura karamelē

Foto: Veronika Ļevša

Vienkārši pagatavojama apgāztā kūka, kas ir gluži kā radīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – sulīga, garda un pārklāta ar cukura karameles ieskautām mandarīnu šķēlītēm. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!