Apgāzto kūku ideja ir pavisam elementāra: iesākumā cepamajā veidnē liec ābolu šķēles, plūmes, konservētus ananasus, apelsīnu ripiņas, saldētas upenes, ķiršus vai citus izvēlētos augļus un ogas, tad devīgi pārkaisi ar cukuru vai pārlej ar karameļu mērci. Nu vien atliks nosegt visu ar gaisīgu olu biskvīta mīklu (ar mikseri to var sakult pāris minūšu laikā) vai pat veikalā nopērkamo kārtaino mīklu. Tad šauj kūku krāsnī un jau pēc neilga laika virtuvi piepildīs bezgala kārdinošs aromāts, liecinot, ka kūka ir gatava. Cepšanās laikā cukurs izkusīs, karamelizēsies un sajauksies ar sulīgajiem augļiem, veidojot gardu mērci, bet biskvīts izdosies īpaši čagans, gaisīgs un pufīgs.
Kad kūkas veidne nedaudz atdzisusi, liec uz tās atbilstoša lieluma šķīvi un apgriez kūku ačgārni, lai tā izslīd uz šķīvja, gar biskvīta malām pārlīstot kārdinoši saldskābjai mērcei.