Klasisku vērtību cienītāji varēs atsaukt atmiņā bērnību, pagatavojot pavisam vienkāršu omleti, kas garšo uz mata kā tā, kas tika baudīta bērnudārza un skolas ēdnīcā.
Eksperimentēt kārie omletes gatavošanai krāsnī var izmantot mafinu pannu, iepriekš neaizmirstot to dāsni ieziest ar sviestu.
Ja alksti pēc īpaši sātīgām brokastīm, tad jāgatavo fritata – bagātīgs olu sacepums ar dažādām gardām sastāvdaļām. Fritata nebūs pilnīga bez garšvielām, tāpēc noteikti tai devīgi pievieno svaigus vai kaltētus garšaugus un zaļumus. Lai olas būtu gaisīgākas, tās kuļot piejauc arī kādu šķipsnu sodas vai cepamā pulvera.
Galvenais olas ir sakult bez sāls piedevas – izrādās, šī garšviela olas atsulo, tādēļ to labāk pievienot katram savā šķīvī, kad omlete sagriezta gabalos. Fritatas gatavošanu parasti sāk ar sīpola vai ķiploka un čili apcepšanu, pēc tam pievienojot dārzeņus un pārējās sastāvdaļas. Kad visi labumi pārlieti ar sakultu olu maisījumu, kam var būt pievienots arī rīvēts siers vai saldais krējums un karote kartupeļu cietes, fritatu 2-3 minūtes cep pannā, tad liek cepeškrāsnī.
Cepamtrauku pirms tam ietauko ar sviestu (ja vien krāsnī neliksi to pašu jau ietaukoto pannu, kurā tika apceptas visas sastāvdaļas), lai fritata nepiedegtu. Interesantākai garšai olu sacepumam var pievienot arī kapātus čili piparus, konservētas pupiņas, kukurūzu, blanšētus zaļos zirnīšus vai marinētas paprikas sloksnītes.
Omleti cep 190 grādos aptuveni 30-35 minūtes, ņemot vērā katras krāsns īpatnības. Pāris minūtes pirms omlete ir gatava, to var pārbērt ar rīvētu sieru, pārklāt ar kamambēra šķēlītēm, mocarellas plāksnītēm vai pārkaisīt ar zilā siera drupatām un turpināt cepšanu, līdz siers izkusis.
Gatavo omleti pasniedz ar svaigiem zaļajiem salātiem.
Lai labi garšo!
Gaisīga cepeškrāsnī cepta omlete
Kādā sestdienas rītā secināju, ka gāzes balona krājumi ir izsīkuši, bet tas nemazināja manu apņemšanos ģimenei brokastīs pagatavot iecerēto ēdienu – maigu un gaisīgu omleti. Uzkarsēju elektrisko cepeškrāsni un ķēros pie darba!
Mafinu pannā ceptas krāsainās omletītes
Omletes var būt arī tādas – gatavotas mafinu pannā. Paprika, šķiņķis un baziliks piešķirs krāsainajām omletītēm īpaši lielisku garšu.
Kabaču 'frittata' jeb biezā omlete
Sātīga cepeškrāsnī cepta omlete ar kabačiem jeb biezā "frittata". Tā atšķiras no parastās omletes, jo sastāvdaļas tiek sajauktas pannā, bet omleti pabeidz cept krāsnī.
Padomjlaiku bērnudārzu un skolu omlete
Padomjlaiku bērnudārzu/skolu omlete – garda vēl joprojām!
Džeimija Olivera vasaras veģetārā fritata ar kazas sieru
"Vasarā nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamiem un veselīgiem ēdieniem, kuru gatavošana un baudīšana sagādā prieku visiem ģimenes locekļiem," ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.
Cepeškrāsnī cepta omlete ar malto gaļu
Vienkārši, ātri un sātīgi, perfekts vakariņu vai pusdienu ēdiens aizņemtai dienai. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.
Spageti omlete ar diviem sieriem
Cepeškrāsnī cepta spageti omlete ar papriku, tomātiem un diviem sieriem – īsts garšu baudījums.
Vēlo brokastu 'frittata' ar jaunajiem kartupeļiem, bekonu un sēnēm
Arī brokastis var būt sātīgas! "Fritatta" ir itāļu brokastu maltīte, kuru gatavo pannā. Vizuāli tā ir līdzīga omletei, tomēr sastāvdaļu ziņā tā ir daudz bagātīgāka.
Spēcinošā brokastu omlete ar zaļumiem mafinu izskatā
Atraktīvs veids, kā baudīt brokastu omleti – izcep to mafinu pannā! Sakul olas, pievieno papriku, tomātus, šampinjonus un zaļumus, un lej individuālās porcijās. Ar 12 omletes gabaliņiem pietiks, lai pabarotu visu ģimeni.
Omlete ar zaļajiem zirnīšiem un rīvētiem kartupeļiem
Omlete brokastīs ir klasika, bet tā ir arī visātrāk pagatavojamā uzkoda slinkā svētdienā vai aizņemtas dienas steigā. Izmēģini gardo un vienlaicīgi ātri pagatavojamo omleti ar saldētiem zirnīšiem un kartupeļiem. Papildini to ar kariju un iegūsi austrumniecisku garšas buķeti, kuru īpaši izcels kinzas zaļumiņi.
Soli pa solim: Gaisīga krāsnī cepta omlete ar dārzeņiem un sieru
Nesteidzīgs brīvdienu brančs nav iedomājams bez kāda olu ēdiena. Kamēr cepeškrāsns gādās par omleti, vari pagūt pagatavot svaigus lapu salātus un aromātisku kafiju.
Soli pa solim: krāsnī cepta itāliešu 'fritatta' ar sparģeļiem un fetas sieru
Nesteidzīgiem rītiem piestāv čagana fritata ar pavasara lielāko kārumu – sparģeļiem. Savu veikumu iemūžinājusi Dita, kura recepti atradusi blogā "Lindas Virtuve" un atzinusi to par labu esam. Vai zināji, ka sparģeļi ir bagāti ar dažādām minerālvielām un vitamīniem, turklāt spēj mazināt paģiras? Par brīnumaino dārzeni lasi šajā rakstā.
Sātīgā fritata ar divu veidu sieriem un desām
"Grila skola" šoreiz māca, kā uz grila pagatavot fritatu jeb bagātīgu omleti ar divu veidu sieriem un desas sķēlītēm.