Foto: Publicitātes foto

Kādu laiciņu atpakaļ, sadarbībā ar "Karbonādes cienītāju" bloga autoriem, ieteicām TOP5 vietas Latvijā, kur meklēt visgardāko karbonādi. Bet nu speram soli latviešiem tik tuvās karbonāžu kultūras virzienā, piedāvājot saviem uzticamajiem lasītājiem piecas leģendāras receptes no latvijas iecienītāko karbonāžu vietu pavāriem.

Jāatzīst, ka nācās pielikt ne mazums pūļu, lai pierunātu karbonāžu topa nominantus atklāt plašākam lasītāju lokam noslēpumus, kā tad tās gatavojamas, lai iznākums būtu Latvijas topa cienīgs. Tomēr galu galā mūsu neatlaidība vainagojās ar panākumiem – no pieciem topa nominantiem mūsu aicinājumam neturēt sveci zem pūra atsaucās Stendes "Lāsīte", Bauskas "Taverna" un Līgatnes "Vilhelmīnes dzirnavas". Savukārt, iepazīstoties ar zinātāju ieteikumiem komentāros pie karbonāžu topa raksta un konsultējoties ar "Karbonāžu cienītājiem", papildinājām kolekciju arī ar Inciema "Pansijas" un Laidzes "Ķīvīškroga" receptēm.

Iesakām ņemt vērā "Karbonāžu cienītāju" zelta vērto padomu: "Mīļie garšas pazinēji, atcerieties, ka visgardākā karbonādīte ir tikko izcepta, svaiga un silta – tad tā labi sapārosies mutītē ar dažādām piedevām, savukārt vakar ceptā karbonādīte būs perfekta baudīšanai uz maizes šķēles."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!