Atceries pāris svarīgus nosacījumus:
- Pirmkārt – ēd bieži, bet mazām porcijām, lai nepalēninātu savu vielmaiņu;
- Otrkārt - dzer daudz ūdens, jo tas palīdzēs izvadīt šlakvielas un uzlabos tavu ādas stāvokli;
- Treškārt – brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize, tādēļ nekādā gadījumā neizlaid tās!
- Ceturtkārt – labāku efektu sasniegsi, ja paaugstināsi arī savu fiziskās aktivitātes līmeni. Tev nav obligāti jāsāk apmeklēt sporta zāli. Pietiks, ja ik dienas noiesi kaut pāris pieturas kājām vai atteiksies no lifta izmantošanas;
- Piektkārt – un tas ir īpaši svarīgi, domā pozitīvi, smaidi un rezultāts noteikti neizpaliks.
Mēs zinām, ka tev noteikti izdosies! Lai sākas pirmssvētku atslodze bez gaļas un citiem kārdinājumiem!
Ēdienkarte pirmdienai
Krāsainie salāti ar sarkano kāpostu un bulguru
Saldais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu
Ātrā dārzeņu - piena zupa
Ēdienkarte otrdienai
Ātrie lapu salāti ar apelsīnu-sinepju mērci un sezama sēkliņām
Gruboto ar bietēm un mocarellas bumbiņām
Ātrā un sātīgā pupiņu biezzupa bez gaļas
Ēdienkarte trešdienai
Ātrie pupiņu salāti ar tunci, tomātiem un baziliku
Bezgrēka štovētie kāpostiņi – saldskābi un īpaši gardi
Ātrā nūdeļu zupa ar konservētiem zirņiem un pupiņām
Ēdienkarte ceturtdienai
Vinegrets ar turku zirņiem un papriku
Zeltaini kartupeļu plācenīši
Gardā gavēņa laika zupa ar grūbām un šķeltajiem zirņiem
Ēdienkarte piektdienai
Kāpostu un ābolu salāti ar magoņu mērcīti
Sezonas dārzeņu karijs ar kokosriekstu pienu un rīsiem
Ātrā lēcu un burkānu zupa
Ēdienkarte sestdienai
Grieķu salāti ar tomātiem, mocarellu un baziliku
Gaisīga cepeškrāsnī cepta omlete
Dārzeņu zupa Toskānas gaumē ar plaucētu olu
Ēdienkarte svētdienai
Siļķu rasols ar āboliem un mārrutku mērci
Miežu putra ar pienu un kartupeļiem Latgales gaumē
Gavēņa biešu zupa ar sālītiem gurķiem un putraimiem
Padoms: starp trīs galvenajām dienas ēdienreizēm atrodi laiku arī 1–2 uzkodu reizēm, kad vari remdēt izsalkumu ar sauju riekstu, kādu augli, burkānu čipsus, pašgatavotu enerģijas batoniņu vai bezpiedevu jogurtu, kas papildināts ar karoti medus vai ievārījuma.
Visas ēdienkartē norādītās receptes atradīsi mūsu sarūpētajā izlasē.
Lai labi garšo!
Krāsainie salāti ar sarkano kāpostu un bulguru
Rudenīgi koši un aci priecējoši salāti ar sarkanā kāposta, paprikas un burkānu piedevu. Aromātiskais bulgurs salātiem piešķir īpašu sātīgumu, tādēļ tos vari izmantot gan kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem, gan kā vieglu pamatēdienu.
Ātrie lapu salāti ar apelsīnu-sinepju mērci un sezama sēkliņām
Ātrie pupiņu salāti ar tunci, tomātiem un baziliku
Pāris minūšu laikā pagatavojami salāti, kas ir ne vien gardi, bet, pateicoties tuncim un pupiņām, arī ļoti sātīgi.
Vinegrets ar turku zirņiem un papriku
Kāpostu un ābolu salāti ar magoņu mērcīti
Grieķu salāti ar tomātiem, mocarellu un baziliku
Kad ārā spoži spīd saule, tad nepavisam negribas svīst virtuvē pie katliem un pannām. Salāti ir lielisks risinājums vieglai maltītei. Šoreiz iesakām izmēģināt ātri pagatavojamu versiju par grieķu salātiem, kur ierastais fetas siers ir aizstāts ar maigām mocarellas bumbiņām.
Siļķu rasols ar āboliem un mārrutku mērci
Ātrā dārzeņu - piena zupa
Ātrā un sātīgā pupiņu biezzupa bez gaļas
Ātrā nūdeļu zupa ar konservētiem zirņiem un pupiņām
Ātrā versija par klasisko itāliešu "minestrone" – garda un sātīgā dārzeņu zupa ar nūdelēm, kas būs īsts glābiņš reizēs, kad maltītes gatavošanai ir pavisam maz laika, jo šo zupu iespējams pagatavot vien 20 minūšu laikā.
Gardā gavēņa laika zupa ar grūbām un šķeltajiem zirņiem
Ļoti garšīga un vienkārši pagatavojama gavēņa laika zupa. Izvāri lielo katlu un mielojies trīs dienas no vietas! Noderēs arī pirmsalgas dienām, jo tās sastāvdaļas ir ļoti lētas un visiem pieejamas.
Dārzeņu zupa Toskānas gaumē ar plaucētu olu
Ātrā lēcu un burkānu zupa
Gavēņa biešu zupa ar sālītiem gurķiem un putraimiem
Sātīga biešu zupa bez gaļas, bet ar sāļu gurķi un miežu putraimiem.
Saldais biezpiena un burkānu sacepums ar mannu
Pērļu grūbu risoto jeb gruboto ar bietēm un mocarellas bumbiņām
Kad dabā krāsas ir devušās ziemas miegā, tās ikdienā jāienes caur košu apģērbu un ēdienu. Siltais grūbu paēdiens piesies dūšu, tā spilgtā krāsa pamielos acis, bet baltās siera bumbiņas īpaši patiks bērniem.
Bezgrēka štovētie kāpostiņi – saldskābi un īpaši gardi
Šodienas eksperiments ar vakardienas kartupeļu biezputru jeb Zeltaini plācenīši
Sezonas dārzeņu karijs ar kokosriekstu pienu un rīsiem
Karijs ir tas ēdiens, ko labprāt noprovēju restorānos, jo mājās to gatavot līdz šim šķita sarežģīti. Taču akcijas cenu plauktā ieraugot garšvielu maisījumu karija pagatavošanai, nolēmu pēc garšas atmiņas pagatavot ēdienu, kas mani savaldzinājis kādā restorānā. Jāsaka, ka arī mājās gatavotā versija izdevās lieliska!