Ziemā, kad organisms, ilgojoties pēc vasaras, brēktin brēc pēc kā svaiga, sulīga un kraukšķīga, nākas palauzīt galvu, kā dažādot savu ēdienkarti. Ko iesākt, ja gurķi un tomāti ir bezgaršīgi, salātlapas neadekvāti dārgas, kāposti jau apnikuši? Šādā gadījumā īsts zelta vidusceļš būs demokrātiskais Ķīnas kāposts.
Nosaukums "Ķīnas kāposti" būtu attiecināms uz vairākām kāpostu šķirnēm, kuru dzimtene, kā liecina jau pats nosaukums, ir Ķīna. Teju visos pašmāju veiklos nopērkamais dārzenis, ko atpazīstam kā Ķīnas kāpostu, patiesībā ir viena konkrēta Ķīnas kāpostu šķirne, kas zināma kā Napas kāposts (Nappa cabbage), bet ir arī tādas Ķīnas kāpostu šķirnes, kas neveido blīvu galviņu, bet sastāv no lapām, piemēram, pakčojs (pak choy).
Ķīnas kāposts ir pieejams visu gadu, ziemas mēnešos tas ir krietni lētāks par salātlapu maisījumiem, turklāt arī mīkstāks un sulīgāks nekā stiegrainās un bieži vien grūti sakošļājamās kāpostlapas. Ķīnas kāposti, tāpat kā parastie kāposti, satur izteikti daudz ūdens, ziemas mēnešos organismam tik ļoti nepieciešamo C vitamīnu, kas ir būtiska kāpostu dārzeņu sastāvdaļa.