žagariņi cepumi saldumi
Foto: DELFI
Ziemassvētkos kādu dāvaniņu ir pelnījuši arī tie, kas šogad nav uzvedušies pārlieku rātni. Visai daiļrunīga velte šādā gadījumā būs "žagariņi". Glīti iesaiņotus, tu šos cepumiņus vari ar smaidu pasniegt kā asprātīgu dāvanu svētkos kādam, kas šogad nav izcēlies ar īpaši labu uzvedību. Pirms ķeries pie šo klasisko cepumu gatavošanas, apgūsti pāris noderīgus knifus, piemēram, to, kā bez termometra noteikt, vai eļļa ir pietiekami karsta "žagariņu" cepšanai.

Kaut šķiet, ka "žagariņu" cepšana jau nu gan nav nekāda ķīniešu ābece, tomēr, rīkojoties nemākulīgi, iecerēto gaisīgi kraukšķīgo un zeltaino "žagariņu" vietā vari iegūt vai nu pārogļojušos mīklas izstrādājumus vai tādus, kas, pateicoties nepiemērotai cepšanas temperatūras izvēlei, netīkami piesūkušies ar eļļu.

Lai tu izvairītos no iesācēju kļūdām un rezultāts nebūtu "jāziedo" atkritumu tvertnei, iesakām iepazīsties ar pāris vienkāršiem, bet noderīgiem interneta vietņu "Kitchenmag" un "Edimdoma" speciālistu ieteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!