pildītas olas
Foto: Shutterstock
Vecgada vakarā un Jaunā gada agrā rītā atļauts našķēties ar visādiem labumiem, turklāt svētkiem piestāv kaut kas īpašs, izsmalcināts un ar glanci. Pildītās olas pilnvērtīgi pildīs savu funkciju, tāpēc aizlienē receptes un sarūpē gardu papildinājumu uzkodu servēšanai.

Pildīto olu priekšrocība ir tā, ka tās var ilgi stāvēt uz galda un ne garša, ne izskats nemainīsies. Svarīgi iepriekš olas pareizi novārīt – lai baltums nebūtu zilgans, savukārt dzeltenums būtu gana stingrs. Lai viss izdotos jau pirmajos soļos, padomus olu vārīšanai lūko šeit.

Kad olas novārītas un pamazām atdziest, var jau gatavot pildījumu. Un nav vien jāaprobežojas ar klasisko salikumu – majonēzi un sinepēm, jo pildījumā izcili garšos tunča, avokado krēms, garneles un pat mazsālīti gurķīši vai lasis. Iedvesmojies no mums un cel galdā gardas uzkodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!