Lai vai cik daudzsološi viss izklausītos, ir kāda sliktā ziņa. Vienas vienīgās un pareizās receptes kāpostu zupai nav. Tik, cik kāpostu zupu piekritēju, tik arī variācijas. Vieni pievieno kartupeļus, citi grūbas vai citus putraimus, viens zupu papildina ar sēnēm, citi apceptām gaļas strēmelītēm.
Izšķirošs ir jautājums – zupu gatavosi no svaigiem vai skābētiem kāpostiem. Garšos labi visādos variantos, galvenais ir katrā variantā vadīties pēc saviem norādījumiem. Piemēram, lai zupa nesanāktu pārlieku skāba, ja izmanto skābētos kāpostu, tos ieteicams noskalot aukstā ūdenī. Savukārt svaigu kāpostu gadījumā svarīgi neskopoties ar garšvielām. Labu garšu piešķirs arī pievienotie milti, kas katla saturu arī sabiezinās. Vairāk noderīgus knifus kāpostu zupas gatavošanā lasi šeit.