Ja esi attapies pustukša ledusskapja priekšā ar kurkstošu vēderu, ņem vien no saldētavas laukā noglabātos pelmeņus, izvēlies kādu no ''Tasty'' piedāvātajām receptēm un pamielojies uz nebēdu!
Ja vairāk par visu garšo tieši cepti pelmeņi, šeit ir padomi, kas jāievēro, lai tie sanāktu zeltaini brūni, kraukšķīgi un ar sulīgu pildījumu. Arī šeit vari iepazīties ar neparastiem priekšlikumiem, kā vēl bez vārīšanas un cepšanas pagatavot saldētavā noglabātos labumus.
Bez pašiem pelmeņiem vajadzētu padomāt arī par mērcīti, kurā gardo cepienu pamērcēt. Tad nu šeit ir lērums ieteikumu pašgatavotām mērcēm.
Gadījumā, ja, domājot par gastronomiskām izvirtībām, tomēr radies noskaņojums pievērsties kulinārijai, pelmeņus var uztaisīt arī pats. Mīklai neko daudz nevajadzēs, vien miltus, ūdeni un olu, bet arī pildījumā vari eksperimentēt, liekot kāpostus, sēnes, gaļu, sieru, biezpienu vai pat saldētavā noglabātās ogas.
Lai labi garšo!
Pelmeņu sacepums ar sēnēm un saldo krējumu
Kad mājās patiešām nekā nav, jāieskatās saldētavā, varbūt tur kaut kas aizķēries. Atradās vistu stilbiņi un pelmeņu paka. Ķēpāties ar gaļas atsaldēšanu negribēju, tādēļ nācās eksperimentēt ar pelmeņiem. Koju laikā, protams, bija divi varianti – vārīti vai cepti uz pannas. Nupat atklāju, ka tie itin labi sader arī ar cepeškrāsni!
Klasiskie pelmeņi
Gardākie pelmeņi - pašu gatavotie.
Ātrā pelmeņu zupa ar sēnēm un lociņiem ķīniešu gaumē
Ja aptrūkušās idejas, kā gardi pagatavot pelmeņus, tad sildoša, aromātiska un ātri pagatavojama dārzeņu zupa ar cūkgaļas pelmeņiem būs īsts atklājums darbadienu vakariņām. Ingvers, ķiploki, sojas mērce un lociņi piešķirs šai zupiņai Ķīnas tradicionālajai virtuvei raksturīgas garšas nianses.
Slinkie pelmeņi
Slinkie pelmeņi ir sātīgs ikdienas ēdiens, kas ir ļoti ātri pagatavojams. Tie garšos tāpat kā ierastie pelmeņi, bet aiztaupīsi sev laikietilpīgo un nogurdinošo pelmeņu tradicionālo gatavošanas procesu.
Sātīgais pelmeņu sacepums ar sēnēm un sieru
Sātīgs un ļoti gards pelmeņu sacepums ar gardu, krēmīgu saldkrējuma mērcīti, kas papildināta ar timiānu, un zeltainu siera garoziņu. Ies pie dūšas gan lieliem, gan maziem gardēžiem.
Pēcsvētku rīta kreftīgā pelmeņu zupa
Pelmeņu zupa ir tieši tas, kas vajadzīgs nākamajā dienā pēc trakas ballītes. Tā ir ātri pagatavojama, sātīga, garda un piepilda vēderu ar mierinošu siltuma sajūtu.
Pierogi jeb poļu pelmeņi ar skābētiem kāpostiem un sēnēm
Pelmeņus gatavot mājās ir diezgan piņķerīgs un laikietilpīgs process, īpaši, ja nav speciālās pelmeņu formas, tomēr garša atsver visu! Šai reizei – poļu tradicionālie pierogi – pelmeņi ar kāpostiem un sēnēm! Pierogu pildījumam var izmantot arī vārītus kartupeļu masu, kas sajaukta ar biezpienu un ceptiem sīpoliem.
Fritēti pelmeņi pikantā dārzeņu karija mērcē
Pāris minūšu laikā pagatavotiem kraukšķīgiem fritētajiem pelmeņiem var piešķirt Taizemes virtuvei raksturīgu garšu buķeti, pasniedzot tos ar aromātisku, turklāt ļoti vienkārši un ātri pagatavojamu dārzeņu karija mērci. Šādā veidā pasniegti lieliski garšos arī cepti un vārīti pelmeņi.
Manti - tomātos sautēti jēra gaļas pelmeņi ar čili eļļu un jogurta mērci
Manti - tā armēņi dēvē lielus pelmeņus. Sautēti tomātu mērcē un pasniegti ar aromātisku jogurta mērci tie ir apetīti rosinoši un bezgala gardi.
Cepeškrāsnī cepti pelmeņi ar jogurta–kaperu mērci
Praksē pārbaudīts, ka ar pikanto kaperu–graudu sinepju mērci lieliski garšo visu veidu pelmeņi – gan vārīti, gan cepti, gan fritēti vai tvaicēti.
Pelmeņu sacepums ar papriku, tomātiem un sieru
Ja tavs augstākais līdz šim sasniegtais pavārmākslas slieksnis ir vārīti pelmeņi, tad laiks spert soli tālāk un iekarot jaunas virsotnes, pārsteidzot mājiniekus ar gardu pelmeņu sacepumu. Vienkāršu ideju ātrām, gardām un sātīgām vakariņām iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Pannā cepti plācenīši no atlaidinātiem saldētajiem pelmeņiem
Improvizētas pusdienas – eļļā cepti plācenīši, ko gatavo no pelmeņiem, kas kaut kādā veidā aizmirsušies uz virtuves galda, līdz ar to atkusuši un neglābjami salipuši.