Teju visās mūsu piedāvātajās receptēs var izmantot gan saldētus, gan konservētus zirnīšus, tādēļ izvēlies tos, kas tev labāk garšo vai ir pa ķērienam. Ņem vērā, ka konservētie zirņi būs maigāki un saldāki, turklāt tie ir jau iepriekš termiski apstrādāti, tādēļ, lai nezaudētu konsistenci, pievieno konservētos zirņus zupai, sautējumam vai citiem termiski apstrādājamiem ēdieniem vien neilgu brīdi pirms gatavošanas beigām.
Arī saldētos zirnīšus nevajadzētu pārlieku ilgi karsēt, jo tad tie zaudēs savu košo krāsu. Īpaši svarīgi tas ir, ja vēlies ar spirgi zaļiem un kraukšķīgiem zirnīšiem izdaiļot salātus vai piešķirt tekstūru un skaistu akcentu kartupeļu biezputrai, omletei vai sautējumam – tādā gadījumā saldētos zirnīšus iepriekš ātri noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni, pēc 30 sekundēm iegremdē aukstā ūdenī, nokās un pievieno jau gatavajam ēdienam vai pavisam neilgi pirms gatavošanas beigām.