zaļie zirnīši
Foto: Shutterstock
Gada nogales svētku karuselī konservēti vai saldēti zaļie zirnīši ir atrodami teju katra ledusskapja krājumos, jo bez tiem rasolu pagatavot gluži vienkārši nav iespējams. Ko iesākt, kad svinības jau garām, bet sanācis "uz akciju" iepirkt tā pavairāk zirnīšu, ko tā arī nav sanācis izmantot? Mums ir 15 idejas darbdienu maltītēm, kur šis produkts lieti noderēs.

Teju visās mūsu piedāvātajās receptēs var izmantot gan saldētus, gan konservētus zirnīšus, tādēļ izvēlies tos, kas tev labāk garšo vai ir pa ķērienam. Ņem vērā, ka konservētie zirņi būs maigāki un saldāki, turklāt tie ir jau iepriekš termiski apstrādāti, tādēļ, lai nezaudētu konsistenci, pievieno konservētos zirņus zupai, sautējumam vai citiem termiski apstrādājamiem ēdieniem vien neilgu brīdi pirms gatavošanas beigām.

Arī saldētos zirnīšus nevajadzētu pārlieku ilgi karsēt, jo tad tie zaudēs savu košo krāsu. Īpaši svarīgi tas ir, ja vēlies ar spirgi zaļiem un kraukšķīgiem zirnīšiem izdaiļot salātus vai piešķirt tekstūru un skaistu akcentu kartupeļu biezputrai, omletei vai sautējumam – tādā gadījumā saldētos zirnīšus iepriekš ātri noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni, pēc 30 sekundēm iegremdē aukstā ūdenī, nokās un pievieno jau gatavajam ēdienam vai pavisam neilgi pirms gatavošanas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!