Mūsu krājumos ir vairākas pavisam vienkāršas pašgatavotu īrisa konfekšu receptes, kas īpaši iepriecinās mazos saldummīļus. Jums atliek tikai kopīgi izvēlēties recepti un soli pa solim sekot tās norādījumiem.
Ja mājās aizķērusies kāda veikalā pirkto īrisu paciņa, konfektes lieti noderēs gan saldās kukurūzas "desas" pagatavošanai, gan kūkas glazūrai vai pildīšanai krāsnī ceptos ābolos, kurus pakususī karamele padarīs vēl gardākus.
Lai labi garšo!
Mājās gatavotas krēmīgas piena karameles - īrisi
Pašu gatavotās krēmīgās karameles būs labs papildinājums Ziemassvētku dāvanām. Tāpat tās noderēs, gatavojoties bērnu tirdziņiem - gan skolā, gan bērnudārzā. Recepte noskatīta un izmēģināta portālā "Taste of Home", izmēģini arī tu!
Šokolādes un dateļu kūka ar īrisa glazūru
Šī šokolādes un dateļu kūka ir īsts kārumnieka sapnis. Tam visam pa virsu – salda, garda un nedaudz ķepīga paša gatavota īrisa mērce. Baudīt kopā ar kafijas vai tējas tasi, un, protams, izsalkušiem draugiem un ģimenes locekļiem. Pietiks visiem!
Mājās gatavotas mīkstās karameles – gluži kā 'Gotiņas'
Mīkstās karameles, kas garšo gluži kā "Gotiņas" – gardas tāpat vien, bet papildināmas arī ar dažādām piedevām.
Saldā kukurūza īrisā
Vienkārši un ātri pagatavojums našķis – saldā kukurūza īrisā. Garšos mazākajiem ģimenes kārumniekiem, kā arī noderēs bērnudārzu un skolu tirdziņiem.
Mājas īrisa konfektes ar pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Saldie īrisi ar pienu mājas gaumē – masai pievienots kļavu sīrups izteiksmīgākai garšai, bet rieksti piešķir kraukšķīgumu. Skaisti sasaiņoti, īrisi var būt burvīga pašu gatavota dāvana svētkos.
Ātrā ābolkūka ar īrisa karameļu mērci jeb 'tarte tatin'
Ātrā, apgāztā ābolkūka jeb "tarte tatin" ar gardu karameļu mērci, kuru būs pa spēkam pagatavot pat iesācējam virtuvē.
Saldā īrisa desa ar rīsu pārslām
Salda un kraukšķīga īrisa un rīsu pārslu desa. Kad atdzisusi, sagriež šķēlītēs un ēd ar saldu mērcīti.
Cepti āboli ar pārslu pildījumu
Vienkārši pagatavojams deserts, ar ko pārsteigt ciemiņus. Konfektes, pārslas un brūnais cukurs lieliski papildina ābola garšu, un māja smaržo pēc siltuma un svētkiem! Īpašos gadījumos papildini ceptos ābolus ar vaniļas saldējumu vai karoti putukrējuma. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā bloga "Lindas virtuve" autore Linda Tellgrena un "Dobeles dzirnavnieks".