kaneloni
Foto: Shutterstock
Gardi mīklas rullīši ar dažādiem pildījumiem ir iecienīti dažādās pasaules malās. Meksikāņi pildīšanai izmanto apaļos tortiljas plāceņus, attapīgie itālieši pildījumu stūķē liela izmēra makaronu caurulītēs, bet mēs kopš bērnības esam iecienījuši pildītas plānās pankūkas. Šoreiz piedāvājam 10 kārdinošas receptes un padomus, kā sātīgos rullīšus nogatavināt krāsnī, padarot īpaši gardus.

Kā gatavot krāsnī nogatavinātas pildītas pankūkas

Sāksim ar pildītajām pankūkām, jo tās liekus paskaidrojumus neprasa. Tehnoloģija ir pavisam vienkārša: iesākumā pagatavojam plāno pankūku mīklu, sekojot, piemēram, šai recepte, tad izcepam tās un izvēlamies pildījumu. Darbdienu vakariem derēs kāds sātīgāks pildījums, tādēļ vari izvēlēties, piemēram, malto gaļu ar paprikas kubiņiem vai citām sev tīkamām piedevām vai biezpienu ar zaļumiem, bezpiedevu jogurtu un kādu ķiploka daiviņu. Kad pildījums ierullēts pankūkās, saliec tās vienu pie otras ietaukotā veidnē, pārlej ar saldo krējumu, pārber ar sieru un liec iepriekš sakarsētā krāsnī uz aptuveni 25-30 minūtēm, līdz pankūku rullīši ir gatavi un ieguvuši zeltainu garoziņu.

Kā gatavot enčiladas

Foto: Shutterstock

Pēc līdzīga principa ir gatavojamas arī enčiladas, tikai meksikāņi parasti pildījumam izmanto iepriekš ar dārzeņiem un garšvielām viegli apceptus vistas filejas gabaliņus, bet pildīšana ir pavisam ātra un vienkārša, jo tiek izmantotas jau gatavas tortiljas plāksnes, kas nu ir nopērkamas arī teju visos Latvijas lielākajos pārtikas veikalos. Gatavie rullīši tiek sarindoti cepamajā veidnē un pārlieti ar mērci, kuras pamatā ir konservēti tomāti (lai process būtu vēl ātrāks, var izmantot arī jau gatavu veikalā nopērkamu mērci), un, protams, arī enčiladas neiztiek bez siera "kažociņa".

Kā gatavot kaneloni

Foto: Shutterstock

Lielo pastas caurulīšu jeb kaneloni pildīšanai itālieši visbiežāk izmanto krēmīgo rikotas sieru, kas papildināts ar spinātiem, baziliku, rukolu vai citiem zaļumiem, bet tās var pildīt arī ar malto gaļu, ko sulīguma labad vari papildināt ar rīvētiem burkāniem, sīpoliem vai seleriju kātu gabaliņiem."

  • Šajā rakstā stāstījām, kā izmantot kaneloni caurulītes "slinko pelmeņu" pagatavošanai, ko uzglabāt saldētavā, lai nepieciešamības gadījumā ieslidinātu verdošā ūdenī ātrām vakariņām.

Svarīgi ir pildītās un veidnē sarindotās makaronu caurulītes pārliet ar pietiekošu šķidruma daudzumu, lai tās būtu pilnībā pārklātas ar sasmalcinātiem konservētiem tomātiem, tomātu mērci, Bešamela mērci,Marinaras mērci vai saldo krējumu, jo cepšanās laikā makaroni piebriedīs un uzsūks daudz šķidruma. Ja nepieciešams, var veidni papildināt ar buljonu. Un, protams, arī kaneloni vislabāk garšos, ja cepšanas laikā tos noslēpsi zem bagātīgas kūstoša siera kārtas.

Lai labi garšo!

Kaneloni ar laša-spinātu pildījumu

Kaneloni ar laša-spinātu pildījumu - īpašam pusdienu baudījumam.

Lasīt vairāk

'Knorr' receptes: Itāļu kaneloni ar gaļu

Maltīte četrām personām 45 minūtēs.

Lasīt vairāk

Gardās vistas enčiladas ar sieru

Foto: Shutterstock

Gardie, sildošie un pikantie meksikāņu ēdieni ir kā radīti, lai tos baudītu ziemas spelgonī. Ar sulīgu vistas gaļu pildītās, tomātos un krējumā sutinātās enčiladas ar zeltainu siera garoziņu, līdzinās mums ierastajām pildītajām pankūkām, kas papildinātas ar čili asumiņu.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kaneloni ar maltās gaļas pildījumu un sieru

Foto: Privātais arhīvs

Ar malto gaļu pildīti kaneloni jeb makaronu trubiņas saldā krējuma un smalcinātu tomātu mērcē, kas, pilnai laimei, pārkaisītas ar dāsnu siera kārtu. Itāliešu virtuves recepti, kuras gatavošanai iedvesma gūta kādā "Ievas Virtuve" žurnālā, iesaka Zanda Riekstiņa.

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.

Lasīt vairāk

Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu

Foto: Shutterstock

Kad rīsi, griķi, makaroni un citi ikdienā bieži gatavoti ēdieni apnikuši, vērts izmēģināt kaneloni, kas sacepti vienā pannā, pabaros visu izsalkušo ģimeni, un paliks vēl pāri nākamās dienas pusdienām.

Lasīt vairāk

Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu

Foto: DELFI

Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.

Lasīt vairāk

Kaneloni ar spinātiem un tofu

Foto: Shutterstock

Veselīgs ēdiens, kas piemērots visai ģimenei. Tofu un spinātu kaneloni ne vien labi garšo, bet ir arī vērtīgs olbaltumvielu un dzelzs avots. Šis ēdiens ir piemērots arī saldēšanai.

Lasīt vairāk

Pildītie makaroni ar malto gaļu un siera mērci

Foto: Shutterstock

Pildītie kaneloni ar malto gaļu un siera mērci - sātīgai un gardai pusdienu maltītei.

Lasīt vairāk

Kaneloni ar maltās gaļas pildījumu un sieru

Foto: Shutterstock

Kaneloni ar apceptu maltās gaļas pildījumu un dāsnu kūstoša siera kārtu - ideja fiksai maltītei.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!