Krāsnī cepti pildītie rullīši: 10 vienkāršas receptes kārdinošām vakariņām
Foto: Shutterstock
Gardi mīklas rullīši ar dažādiem pildījumiem ir iecienīti dažādās pasaules malās. Meksikāņi pildīšanai izmanto apaļos tortiljas plāceņus, attapīgie itālieši pildījumu stūķē liela izmēra makaronu caurulītēs, bet mēs kopš bērnības esam iecienījuši pildītas plānās pankūkas. Šoreiz piedāvājam 10 kārdinošas receptes un padomus, kā sātīgos rullīšus nogatavināt krāsnī, padarot īpaši gardus.

Kā gatavot krāsnī nogatavinātas pildītas pankūkas

Sāksim ar pildītajām pankūkām, jo tās liekus paskaidrojumus neprasa. Tehnoloģija ir pavisam vienkārša: iesākumā pagatavojam plāno pankūku mīklu, sekojot, piemēram, šai recepte, tad izcepam tās un izvēlamies pildījumu. Darbdienu vakariem derēs kāds sātīgāks pildījums, tādēļ vari izvēlēties, piemēram, malto gaļu ar paprikas kubiņiem vai citām sev tīkamām piedevām vai biezpienu ar zaļumiem, bezpiedevu jogurtu un kādu ķiploka daiviņu. Kad pildījums ierullēts pankūkās, saliec tās vienu pie otras ietaukotā veidnē, pārlej ar saldo krējumu, pārber ar sieru un liec iepriekš sakarsētā krāsnī uz aptuveni 25-30 minūtēm, līdz pankūku rullīši ir gatavi un ieguvuši zeltainu garoziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!