Biezpiens saldajos ēdienus var izpausties visvisādi. Sacepumos, krēmos, biskvītos un plātsmaizēs, bet šoreiz ''Tasty'' iedvesmo tieši ar biezpiena kūkām. Izrādās, no biezpiena izdosies ļoti sulīga un irdena siera kūka, tāpat slavēta ir recepte, kur biezpiens ir kopā ar šokolādi gaisīgā suflē.
Vilties neliks arī tējas kūka, ko lieliski papildina tieši biezpiena klātbūtne, taču kūkās, kas gatavotas ar vasaras ogām, piemēram, mellenēm vai ķiršiem, izmanto saldētavas saturu, un kūka nezaudēs ne kripatiņu labās garšas.
Lai labi garšo!
Video: Biezpiena kūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu
Garda jo garda un ģeniāli vienkārši pagatavojama biezpienkūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu no Mušmiru ielas recepšu krājumiem.
Sulīgā biezpiena kūka ar āboliem un paukšķošu bezē
Kraukšķīga pamatne, sulīgs biezpiena pildījums ar skābenām ogām un gaisīga bezē virskārta, kas kūku pārvērš par pašu pilnību.
Divkārtu biezpiena un magoņu tējas kūka
Kūka ne vien izskatās, bet arī garšo ļoti labi, turklāt tā ir visai viegli pagatavojama. Tieši tik viegli, ka recepte būs pa spēkam arī stiprā dzimuma pārstāvjiem.
Šokolādes un biezpiena suflē kūka
Tik gaisīga, tik netverama ir biezpiena un šokolādes suflē kūka. Biezpienam jābūt ļoti maigam, bez graudiem. Tā vietā var izmantot arī krēmsieru, tad iegūsi siera kūkas konsistenci. Šokolāde var būt gan tumšā, gan piena, gan baltā. Tā kā mīklai netiek pievienots cukurs, izvēlies to šokolādi, kura tev labāk garšo. Dotais daudzums piemērots kūkai apmēram 20 centimetru diametrā.
Biezpiena un mascarpone kūka
Biezpiena - mascarpones kūka ir ātri un vienkārši pagatavojama, pat iesācējam.
Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu
Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu, kura garšas ziņā krietni pārspēj krēma tortes!
Vasarīga biezpiena kūka ar ķiršiem un riekstiem
Šai receptei ir vismaz 35 gadi, un tā mammas recepšu kladē ir uzrakstīta ar rakstāmmašīnu krievu valodā. Daudzviet burti jau padzisuši, bet tas tikai apliecina, ka kūka ir ļoti, ļoti garšīga un bieži tiek gatavota.
Biezpienmaizīte ar mellenēm
Vasarīga un garda biezpienmaizīte ar kārdinošu ogu kārtiņu. Maizītes cepšanai var izmantot jebkādas ogas, ne tikai mellenes. Tās var būt arī upenes, jāņogas, zemenes, avenes un citas ogas. Cepšanai izmanto vidēji lielu formu ar augstām malām, lai mīklu varētu ieklāt kā groziņu.
Mārupes biezpienmaize ar rozīnēm
Klasiska biezpienmaize Mārupes gaumē ar rozīnēm. Būs ļoti garda tāpat vai pasniegta ar siltu ķīseli.
Biezpiena un svaigā siera kūka ar rupjmaizes pamatni un zemenēm
Kūka, ko var cept arī kā plātsmaizi un ir izcili piemērota šim laikam! Oriģināli recepte atrasta kādā no iepriekšējo gadu žurnāla "Ievas Virtuve" speciālizlaidumiem, izmēģināta un atzīta par ļoti labu esam. "Kūkas top, ja gadās kāds svarīgs iemesls. Rupjmaize, biezpiens un zemenes, kur vēl gardāku kombināciju!" teic Ilze Limanāne, atrādot savu veikumu arī "Tasty" lasītājiem. Arī mēs nobaudījām un apstiprinām – ļoti garšīga!
Tikai 3 sastāvdaļas: biezpienkūka ar iebiezināto pienu
Ši elementārā biezpienkūka, kuras pagatavošanai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas, vienlīdz labi garšo gan tikko no krāsns izcelta, gan atdzisusi.
Sulīgā rabarberu un biezpiena kūka
Pavisam vienkārši pagatavojamas, ļoti sulīgas rabarberu un biezpiena kūkas recepti iesaka Everita Sāra Strazdiņa.
Ātrā šokolādes cepumu un biezpiena kūka bez cepšanas
Šokolādes cepumu un biezpiena kūka ir ātri pagatavojama un tik garšīga, ka gribēsi to gatavot atkal un atkal. Noskaties video un aiziet!
Neceptā biezpiena kūka ar mellenēm un šokolādes cepumu pamatni
Šokolādes cepumu pamatne, sulīgas melleņogas un maigs biezpiena krēms - debešķīgs garšu salikums! Pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Biezpienkūka ar rabarberiem
Rabarberu laika kūkas recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.
Biezpiena un ābolu kūka kaloriju skaitītājiem
"Jau sen gribēju atrast ideālo mīklu, no kuras gatavot tartes un mīklas groziņus. Pēc daudziem eksperimentiem šī ir mana pirmā mīkla, no kuras izdevās lieliska, veselīga pamatne kūkai," recepti iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.
Grēcīgi gardā biezpienkūka ar iebiezināto pienu un riekstiem
Šī biezpienkūka ir nudien grēcīga – gan tādēļ, ka grēcīgi garda, gan arī tādēļ, ka, nobaudot gabaliņu, ar garantiju tiks pārsniegta ja ne nedēļas, tad dienas kaloriju norma. Un maz ticams, ka pēc pirmās šķēles varēsi sev pateikt: "Stop!"