Vieglākais ceļš, protams, ir pasūtīt picu un saņemt to karstu, gardi pagatavotu no prasmīga cepēja rokām, taču arī pašiem cept picu nav peļama ideja. Īpaši piemērota šī ideja ir, ja vēlies iesaistīt klātesošos maltītes gatavošanā. Katrs varēs izvēlēties sev tīkamākās sastāvdaļas, dekorēt un tad gaidīt īsto brīdi, kad izņemt picu no karstās krāsns.
Kā zināms, lieliskas picas garants ir garda mīkla, tāpēc šai sakarā, ja vien neizvēlējies jau gatavu picas mīklas maisījumu, izlasi ieteikumus, kā gatavot mīklu. Slinkākā variantā vari iegādāties arī kārtaino mīklu un cept picu no tās – sanāks ļoti kraukšķīga un plāna pamatne.
Ja allaž esi prātojis, kāpēc mājās nekad pica nesanāk tik garda kā kādā restorānā, iespējams, ko jaunu un vērtīgu atklāsi šajā rakstā, kur atklāti svarīgi noteikumi. Tur aprakstīta gan gatavošanas gaita, gan picas cepšanai vajadzīgā temperatūra un citi nozīmīgi posmi.
Un nav jau tā, ka pica var būt tikai neveselīga. It īpaši mājās gatavota tā izdosies mazāk kaitīga figūrai, bet, ja vēlies jo īpaši pārdomātu picu, iepazīsties ar ieteikumiem, kā cepienu padarīt veselīgāku.
Kad apgūtas iemaņas un ievākta informācija, jāizvēlas vien kāda recepte no ''Tasty'' krājuma un jāķeras pie lietas!
Supergardā pica ar šķiņķi, papriku un ananasiem
Ja mājās ir bērni, ik pa laikam jādzird lūgums pagatavot picu, jo šis ir ēdiens, kura gatavošanas procesā mazajiem parasti ļoti patīk piedalīties. Laika gaitā izmēģinot dažādas picas mīklas, šo esmu atzinusi par vislabāko – to var gan izrullēt pavisam plānu, gan atstāt biezāku, kā nu kuram labāk patīk. Pildījumam, protams, var izvēlēties, ko sirds kāro, bet šoreiz piedāvāju pārbaudītu vērtību – šķiņķi ar papriku un ananasiem.
Pica ar puķkāpostiem un fetas sieru
Garda un vienkārša pica ar ziedkāpostiem jeb puķkāpostiem, fetas sieru un mednieku desiņām. Svaigākam aromātam picu pēc izcepšanas dekorē ar bazilika lapiņām. Recepti piedāvā Laura Grēviņa, bloga "Viensplusviens.lv" autore.
Sātīgā pica ar mocarellu un maltās gaļas bumbiņām
Sātīga pica ar gardām maltās gaļas bumbiņām, mocarellas sieru un svaigu oregano. Tā būs jo īpaši laba, ja nenoslinkosi un mērci pagatavosi, kā nākas.
Pica ar sēnēm un rikotas sieru
Neparasta sēņu pica ar mīksto rikotas sieru. Papildini to ar spinātiem un salviju, vai kādu citu svaigo garšaugu vēl labākam rezultātam.
Puravu, kartupeļu un Čedaras siera pica
Ļoti vienkāršas un gardas picas, kam virsū liktas mazliet neierastākas sastāvdaļas – puravi un kartupeļi. Papildini tās ar sarīvētu Čedaras sieru un smaržīgiem pētersīļiem labākai garšai.
Pica ar mocarellu, anšoviem un olīvām Neapoles gaumē
Kārdinošas rauga mīklas picas ar tomātu pastu, mocarellu, anšoviem un olīvām. Interesantākai garšai pievieno arī kaperus.
Bagātīgā siera - salami pica ar fokačas pamatni
Bagātīgā siera-salami pica īpaši garšos tiem, kas iecienījuši picas ar salīdzinoši biezu mīklas pamatni un kraukšķīgām, zeltainām maliņām. Šādas picas gatavošanai lieliski var izmantot fokačas mīklu, bet gardajam pildījumam būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas.
Tomātu pica provansiešu gaumē
Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.
Ātrā bezrauga mīklas pica
Pica steidzīgajiem, kad nav vēlēšanās raudzēt picas mīklu, bet ļoti gribas sātīgo gardumu.
Puķkāpostu pica ar gaļu, kazas sieru un olīvām
Šī noteikti ir viena no interesantākajām picas receptēm, kuru nobaudīt. Tās pamatnē nav ne kripatiņas miltu, jo tā veidota no sasmalcināta ziedkāposta jeb puķkāposta. Pa virsu izkārto visdažādākās sastāvdaļas – liellopa steika šķēlītes, papriku, kazas sieru un zaļās olīvas "nocellara".
Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem
Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.
Veģetārā pica ar cukīni, sēnēm un sarkano sīpolu
Pavisam vienkārši pagatavojamas picas darbadienu vakaram, kad virtuvē negribas pavadīt ilgu laiku. Uz tortiljas loksnēm izkārto viegli apceptas sēnes un cukīni, bet pēc tam – cepeškrāsnī iekšā. Nebūs nepieciešams pat jaukt picas mīklu.
Margaritas pica ar puķkāpostu pamatni
Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.
Veselīgā polentas pica ar dārzeņiem
Neparasta, garda un veselīga pica, kuras sastāvā nav ne kripatiņas "parasto" miltu. Tā vietā - itāļu vērtīgā putra polenta, kas papildināta ar gardiem dārzeņiem.
Bezglutēna pica ar fetas sieru un ķiršu pipariem
Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.
Vidusjūras pica ar anšoviem un sīpoliem
Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.
Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu
Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.
Pilngraudu pica ar ķirbi, bekonu un spinātiem
Šo gribas dēvēt par rudens un ziemas sezonas picu, jo uz sātīgās pilngraudu pamatnes saulainais ķirbis satiekas ar sīvo sīpolu un kraukšķīgām bekona šķēlēm, bet ierasto tomātu mērci aizstāj pikantā čili mērcīte.
Grilēta dedzinātu citronu un kalmāru pica
Recepti iesaka Linda Vilmansone.
Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica
Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.
Klasiskā picas mīkla
Gardas picas pagatavošanas pamatā ir kvalitatīvi sagatavota mīkla, gluži tāpat kā latviešu tradicionālajiem pīrāgiem. Ja mīkla ir izdevusies, tad pārējais picas pagatavošanas process ir tīrā improvizācija.
Pica pannā - labs variants tiem, kam nav cepeškrāsns.
Pica pannā!
Pica ar šampinjoniem no sausā picas maisījuma
Pica ar šampinjoniem - ikdienā un svētkos - no sausā picas maisījuma.
Pica ar ananasiem
Pica ar ananasiem tikai 20 minūtēs – tik ātri pagatavojama, jo tiek likta lietā gatavā pamatne.
Pica ar bumbieriem, valriekstiem un rukolu
Garšīgākā pica pasaulē - izmēģini, lai saprastu!
Garšīgā pica ar kukurūzu un desu
Garšīgā pica ar kukurūzu un desu, izmantojot jau gatavu mīklas pamatni.
Pica ar lasi
Gardēžu pica ar lasi un mocarelllu.
Kārtainās mīklas pica
Kārtainās mīklas pica - būs gatava ātri vien!
Latviskās picas ar speķi, lakšiem un lauku sieru
Kad ļoti sagribas picas, bet uz veikalu braukt ir par vēlu, tad, izrevidējot krājumus, tiek uztapinātas gardum gardas picas latviešu labākajās tradīcijās, izmantojot nule kā no laukiem atvestos labumus - kaimiņa kūpināto cauraudzīti, kaimiņienes sieto sieru un tomātu–piparu lečo no omes pagraba krājumiem. Kraukšķītim - ledusskapī atrasts kabacis, garšiņai-sīpolu ripiņas. Baziliku aizstājam ar dārzā augošajiem meža ķiplokiem. Rezultāts ir latvisks un tiešām garšīgs.
Kartupeļu pica bez miltiem
Pannā cepta kartupeļu pica bez miltiem, kuru vari bagātināt ar dažādiem pildījumiem pēc izvēles.