liellopa gaļa stroganovs
Foto: Shutterstock
Lai gan pastāv dažādas versijas par to, kā radies ēdiens ar skanīgo nosaukumu "stroganovs", tomēr, lai slavēts tas, kuram prātā ienāca ģeniālā doma, divreiz pret šķiedru sagrieztas un viegli izklapētas liellopa gaļas strēmelītes, sutināt skābā krējuma un sinepju mērcē. Arī pārējās sastāvdaļas, kas nepieciešamas šī leģendārā ēdiena pagatavošanai, ir vienkāršas un visiem pieejamas, tādēļ stroganovs būs īsti piemērots brangām sniegotas ziemas dienas vakariņām.

Sviests, sīpols, karote miltu, buljons un kapāti pētersīļi – tas arī viss, kas tev vēl būs nepieciešams klasiska stroganova pagatavošanai. Garšas uzlabošanai noderēs arī kāda saujiņa sviestā apceptu sēņu. Starp citu, šis ir lielisks veids, kā izmantot saldētavas krājumos noglabātās, iepriekš apceptās sēnes, bet, ja tās tev nav pieejamas, stroganova gatavošanai noderēs arī cauru gadu veikalos nopērkamie šampinjoni.

Stroganova atvasinājumi, kas paredzēja arī tomātu vai tomātu pastas pievienošanu, radās krietni vēlāk, bet, ja tev tīk, stroganovu vari papildināt arī ar kādu no šīm sastāvdaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!