Ja pēc fiziskajām aktivitātēm jūties izsalcis kā vilks, sautējuma gatavošanai izmanto ātri pagatavojamo vistas vai tītara gaļu. Gaļas gabaliņus jāsagriež vēlamajā lielumā, formā un strauji jāapcep pannā uzkarsētā eļļā, sviestā vai citā taukvielā, lai tie iegūtu skaisti zeltainu garoziņu, kas sautēšanas procesā palīdzēs saglabāt gaļas gabaliņu sulīgumu. Arī malto gaļu pirms sautējuma gatavošanas vislabāk ir nedaudz apcept, pievienojot tai sakapātus sīpolus, ķiplokus un vēlamās garšvielas.
Liellopa, teļa, jēra, truša un medījuma gaļas gabaliņi gatavosies ilgāk, bet gaidāmā garšu baudījuma dēļ taču ir vērts nedaudz paciesties vai ne? Vēl jo vairāk tādēļ, ka sautējums ir visai mazprasīgs ēdiens, jo visā tā gatavošanās laikā nebūt nav jānīkst pie plīts: kad visas sastāvdaļas saliktas "pīlē" un iešautas krāsnī vai aizvākotā katlā uzliktas uz plīts riņķa, tev būs laiks pagatavot tēju, mierīgi noskatīties pāris iecienītā seriāla sērijas un lēnā garā pagatavot svaigus salātus, ko pasniegt kā piedevu sātīgajam gaļas sautējumam.
Lai labi garšo!
Vienkāršais dārzeņu sautējums ar vistu un zaļajiem zirnīšiem
Pavisam vienkārši pagatavojams dārzeņu sautējums ar vistas gaļu un zaļajiem zirnīšiem maigā skābā krējumā mērcē, kas garšo gluži kā bērnībā!
Kartupeļu un ķirbju sautējums ar vistas gaļu
Gards dārzeņu sautējums ar vistas gaļas gabaliņiem. Lai dārzeņi saglabātu garšu un formu, tos nepārsautē.
Sildošs un sātīgs vistas un pupiņu sautējums
Vēsās un drēgnās dienās viss, ko gribas, ir sildošs, sātīgs ēdiens, turklāt pagatavojams mazāk kā pusstundas laikā. Šī recepte ir kā radīta šādām reizēm.
Azū – gaļas sautējums ar kartupeļiem, sālītiem gurķiem un tomātu mērci
Gards azū – gaļas sautējums ar ceptiem kartupeļiem tomātu mērci, sālītiem gurķiem un papriku sātīgai maltītei.
Gardais talkas virums no trīs vienkāršām sastāvdaļām
Lai pagatavotu šo izcili vienkāršo un garšīgo ēdienu, būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas – sīpoli, tomāti un liesa gaļa vienādās proporcijās. Visu kārtām liec lielajā, virs ugunskura novietotajā katlā un pēc pāris stundām talcinieki varēs mieloties ar gardu, sātīgu un spēcinošu virumu.
Jēra gaļas un kāļu sautējums
Sātīgais maltītei - jēra gaļas un kāļu sautējums.
Maigais truša gaļas un dārzeņu sautējums
Gardai maltītei – ar dārzeņiem un baltvīnu sautēts trusis.
Cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem sinepju mērcē
Vienkārši pagatavojams, sātīgs un gards cūkgaļas sautējums ar burkāniem un zirnīšiem pikantā krējuma – sinepju mērcē. Garšos lieliski gan ar kartupeļiem, gan rīsiem, griķiem vai makaroniem.
Ātrais pupiņu–maltās gaļas sautējums ar kausēto sieru
Ātrai ikdienas maltītei konservētu pupiņu–tomātu sautējums ar malto gaļu un kausēto sieru.
Brieža gaļas sautējums sarkanvīnā
Šis rudenīgais sautējums, ko iesaka "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis, ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs sasildīties vēsajos rudens vakaros.
Liesais tītara gaļas čili sautējums
"Chili con carne" gatavošanai ierasts izmantot liellopa gaļu, bet pamēģini to aizstāt ar diētisko, malto tītara gaļu un lielāku dārzeņu daudzumu – šādi gatavots gardais čili sautējums būs liesāks un figūrai draudzīgāks.
Pikantais cūkgaļas sautējums ar ķirbi un pupiņām
Sātīgs sautējums, kura košās krāsas un pikantā garša priecēs acis un sasildīs vēsajās rudens dienās. Vari eksperimentēt, timiānu aizstājot ar rozmarīnu, oregano vai karija pulveri, jo tas tikai padarīs šo jau tā gardo gaļas ēdienu vēl izteiksmīgāku.
'Hašlama' - bagātīgs teļa gaļas sautējums
Bagatīgs un sildošs gaļas sautējums, kurš pie mums atceļojis no armēņu nacionālās virtuves. Gatavojot "hašlamu", nebaidies pievienot zaļumus un mājinieki sajutīs šī ēdiena kārdinošo aromātu jau pirms ienākšanas virtuvē.
Liellopa gaļas sautējums krējumā ar kartupeļiem un burkāniem
Burvīgs, sildošs ziemas ēdiens. Brīvākā dienā izsutina lielāku katlu un ģimene būs nodrošināta ar pusdienām vai vakariņām vairākām dienām. Daļu var sasaldēt un izmantot nevaļīgākā dienā. Ēdiena gatavošanai ļoti piemērots būs čuguna katls, bet gaļu var sutināt jebkurā cepešformā, gatavošanas laikā to nosedzot ar vairākās kārtās salocītu foliju.
Truša - burkānu sautējums ar šampinjoniem un zaļajiem zirnīšiem
Īpašam mielastam pagatavo truša - burkānu sautējums ar šampinjoniem un zaļajiem zirnīšiem.