Tieši salāti ir labākais veids, kā izmantot sarkanos kāpostus, jo termiskās apstrādes laikā šie veselīgie dārzeņi ne vien zaudē daudzas organismam nepieciešamas un vērtīgas uzturvielas, bet arī košo toni, iekrāsojot zupu vai sautējumu nepievilcīgi zilganpelēkā nokrāsā.
Salīdzinājumā ar parastajiem galviņkāpostiem, sarkanajos kāpostos ir vairāk C un A vitamīna, kā arī dzelzs. Turklāt tie satur arī vienus no spēcīgākajiem antioksidantiem – antociānus, kas uzlabo sirds un asinsvadu sistēmas darbību, stiprina imūnsistēmu, normalizē asinsspiedienu, kā arī uzlabo holesterīna maiņu organismā, tādēļ sarkanos kāpostus savā ēdienkartē noteikti vajadzētu iekļaut tiem, kas vēlas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, skaidro interneta vietne "Livestrong".