Viens no elementārākajiem brokastu pārslu našķiem ir titulbildē redzamie, ļoti kārdinošie kvadrātiņi ar šokolādes glazūru. Lai tos pagatavotu, sarūpē saldās rīsu pārslas, īrisa konfektes, paciņu sviesta, tumšās šokolādes tāfelīti un seko šīs receptes norādēm, lai sagatavotu pamatmasu kvadrātiņiem.
Gatavo īrisa-rīsu pārslu masu liec taisnstūra formas trauciņā, saplacini un izlīdzini, līdz augšējā virsma ir gluda. Tad liec ledusskapī, pa to laiku katliņā izkausējot tumšo šokolādi. Te uzzināsi, kas jāņem vērā, lai šokolādes kausēšanas procesā nekas nenoietu greizi.
Tad izņem trauciņu no ledusskapja, pārlej pārslas ar šokolādes kārtiņu, izlīdzini un liec ledusskapī uz 30 minūtēm, līdz šokolāde ir sastingusi. Izņem, griez kvadrātiņos un kraukšķini nost!
Receptes pārējiem našķiem, kuru pagatavošanai izmantojamas brokastu pārslas, atradīsi zemāk.
Lai labi garšo!
Šokolādes – pārslu bumbiņas
Šokolādes – pārslu bumbiņas ikdienas gardumiem un svētkiem.
Zemesriekstu-dateļu cepumi
Katrā kumosā sajūtamie rieksti, rozīnes un dateles, padara šo cepumu garšu neatvairāmu. Jau tos gatavojot, radīsies vēlme ar pirkstu iebraukt mīklas bļodā.
Baltās šokolādes un dzērveņu batoniņi
Pavisam vienkārši pagatavojams kārums, kuru ņemt līdzi uz darbu, lai našķotos visas dienas garumā. Brokastu pārslu batoniņiem nepieciešami vien kornfleiki, baltā šokolāde, žāvētas dzērvenes un sīrups, kas visam palīdzēs "saķept".
Ātrās kraukšķīgās vafeles no kukurūzas pārslām
Ātrās kraukšķīgās vafeles no kukurūzas pārslām.
Saldā īrisa desa ar rīsu pārslām
Salda un kraukšķīga īrisa un rīsu pārslu desa. Kad atdzisusi, sagriež šķēlītēs un ēd ar saldu mērcīti.
Cepts saldējums ar ogu mērci
Cepts saldējums – kaut ko tik šķietami nesavienojamu var baudīt tikai restorānā, noteikti nodomā ne viens vien pēc virsraksta izlasīšanas. Tomēr receptes izmēģinātāji atzīs, ka tas itin nemaz nav tik sarežģīti. Atliek vien vadīties pēc norādēm, pacietīgi gatavot un tad kāru muti baudīt šo gardumu, kas, brīdinu, tiks apēsts vairāk, nekā plānots.
Riekstu un brokastu pārslu mikslis – sāļā uzkoda
Saldi sāļais našķis, uzkošanai starp ēdienreizēm, skatoties kādu filmu vai hokeja spēli. Brokastu pārslām un riekstiem pikantumu piešķirs sausā paprikas garšviela, bet Vorčesteras mērce palīdzēs mikslim saķept.
Kraukšķīgās šokolādes bumbiņas ar maršmeloviem
Salds un kraukšķīgs našķis, kura pagatavošanai vajadzīgas vien četras sastāvdaļas, un mazliet roku veiklības. No Izkausētiem gaisīgajiem zefīriem jeb maršmeloviem un mazliet kraukšķīgu brokastu pārslu sanāks gardas šokolādes bumbiņas.
Video: Piecās minūtēs pagatavojama torte no četrām sastāvdaļām
Izrādās, lai tiktu pie gardas tortes, tās gatavošanai nebūt nav jāvelta puse dienas. Ja tev ir pāris minūtes laika, ko veltīt šai nodarbei, un četras receptē minētās sastāvdaļas, tad vari ķerties pie darba, kas ir tik vienkāršs, ka būs pa spēkam pat pirmklasniekam.
Kraukšķīgie kukurūzas pārslu un ingvera cepumi
Zeltaini brūni, smaržīgi un garšīgi – vienkāršas sviesta un miltu mīklas cepumi, kam pievienotas divas slepenas sastāvdaļas. Kukurūzas pārslas piešķirs saldumiem kraukšķīgumu, kožot ikkatru kumosu, bet maltais ingvers cepumus padarīs ļoti aromātiskus.