Pārsteidzoši, ka paprika ir ne tikai plaši izmantota ēdienu gatavošanā, bet ir arī gana vērtīga mūsu veselībai. Paprikā ir gan neliels daudzums olbaltumvielu, gan cukura, organiskās skābes, taukvielas un minerālvielas. Īpatnējo aromātu augļiem dod ēteriskā eļļa. Bez tās paprikā ir arī augu eļļa – 10-15 procenti. Vitamīnu satura ziņā paprika pārspēj visus dārzeņus un pat augļus, apgalvo Evalds Indriksons grāmatā "Garšaugi" (izd. "Avots", 1992).
C vitamīna paprikas augļos ir 4-8 reizes vairāk nekā citronos. Turklāt augļos nav fermenta, kas noārda C vitamīnu. Tā, piemēram, konservējot saldo papriku, C vitamīns saglabājas līdz pat 70 procentiem no sākotnējā daudzuma. Karotīns paprikā ir ap 14 mg procentiem. Nelielos daudzumos paprikā ir arī B1, B2, P1, PP un K vitamīni.