padomju ēdnīcas ēdiens
Foto: Shutterstock
Mūsdienās, kad Latvijas lielākajās pilsētās teju uz katra stūra atvērti smalki gastropabi, bistro un bulanžērijas, kur iespējams nodoties dažāda veida gastronomiskajām izvirtībām, taisni vai neticas, ka vēl pārdesmit gadus atpakaļ par ko tādu varējām vien sapņot, un teju vienīgā iespēja paēst ārpus mājas bija kāda no padomju laiku ēdnīcām.

Šo visnotaļ kolorīto iestāžu apmeklējumu daudzi atceras ar visai dalītām jūtām, jo katra ēdienreize līdzinājās laimes spēlei – nekad nevarēji būt drošs, vai zivju kotletes nebūs piedegušas, vai kartupeļu biezputrā neatradīsi pāris "actiņas", vai biešu zupa nebūs pārlieku pliekana un gulaša gaļas gabaliņi – netīkami trekni.

Tomēr viss nemaz nebija tik slikti – ja palaimējās, ēdnīcā varēja "noēsties līks", šķiroties no pavisam simboliskas naudas summas. Nostaļģijas pārņemtajiem un tiem, kas vēlas atcerēties bērnību, kad pastu vēl dēvēja par makaroniem, bet biezpiena plācenīšus par sirņikiem, piedāvājam ēdienkarti nedēļai padomju ēdnīcu labākajās tradīcijās. Visas receptes būs atrodamas zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!