kartupeļu sacepums gratins
Foto: Shutterstock
Jau izdzirdot vien maģisko vārdu salikumu "kartupeļu sacepums", saskrien pilna mute siekalām un sāk rādīties kārdinošas vīzijas, kā no krāsns tiek izvilkts kūpošs trauks ar krēmīgā mērcē peldošām vai kūstoša siera kārtas pārklātām zeltainu tupeņu šķēlēm. Ja vēlies jau šovakar palutināt sevi ar šo garšu baudījumu, piedāvajam 16 ģeniāli vienkāršu kartupeļu sacepumu receptes bez liekām klapatām un sarežģītām sastāvdaļām.

Gards kartupeļu sacepums izdosies no dažādu veidu tupeņiem: vari izmantot gan nevārītus, tos sagriežot plānās šķēlēs vai daiviņās, turklāt arī mizošana nebūt nav obligāta – pietiks ar to, ja bumbuļus pirms griešanas kārtīgi noberzīsi; ja tev ir pa ķērienam vakardienas kartupeļu biezputra vai vārītie kartupeļi – vēl jo labāk – šādā gadījumā sacepuma gatavošanas laiks patīkami saruks.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!