siera kūka
Foto: Shutterstock
Brīvdienas ir tās dienas, kad varam atļauties pagulēt ilgāk un nobaudīt ko īpaši garšīgu. Atliek tikai tāds nieks, kā izlemt, ar kādu pašgatavotu kārumu palutināt savas garšas kārpiņas šajās brīvdienās. Mūsuprāt, torte, kūka vai pīrāgs ar sulīgu pildījumu ir lieliska izvēle, ar ko "neaizšausi" greizi. Kamēr līdz pašmāju augļu jaunajai ražai vēl jāpaciešas, iesakām kūkas gatavošanai izmantot sulīgos, saldskābos konservētos persikus, kas ir gluži kā radīti šim nolūkam.

Maigā cukura sīrupā konservētajiem augļiem, salīdzinājumā ar svaigiem persikiem, ir vairākas priekšrocības:

  • Pirmkārt, tie ir pieejami visu gadu;
  • Otrkārt, konservēšanai paredzētie augļi ir novākti pašā pilnbriedā, tādēļ ir īpaši aromātiski un sulīgi;
  • Treškārt, izmantojot kūkas vai plātsmaizes pildījumam konservētus persikus, nebūs jātērē laiks, tos mizojot un atbrīvojot no kauliņiem, kas, kā zināms, var būt visai laikietilpīgs un pacietību pieprasošs process;
  • Ceturtkārt, konservēti persiki vienlīdz labi iederēsies gan ceptajās kūkās, gan neceptajās, ar savu košo krāsu piešķirot tām saulainu un īpaši apetītlīgu izskatu;
  • Piektkārt, kad augļi būs izmantoti, no sīrupa, atšķaidot to ar ūdeni un, papildinot ar, piemēram, piparmētras lapiņām, apelsīnu ripiņām vai sauju dzērveņu, vari pagatavot gardu dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!