Maigā cukura sīrupā konservētajiem augļiem, salīdzinājumā ar svaigiem persikiem, ir vairākas priekšrocības:
- Pirmkārt, tie ir pieejami visu gadu;
- Otrkārt, konservēšanai paredzētie augļi ir novākti pašā pilnbriedā, tādēļ ir īpaši aromātiski un sulīgi;
- Treškārt, izmantojot kūkas vai plātsmaizes pildījumam konservētus persikus, nebūs jātērē laiks, tos mizojot un atbrīvojot no kauliņiem, kas, kā zināms, var būt visai laikietilpīgs un pacietību pieprasošs process;
- Ceturtkārt, konservēti persiki vienlīdz labi iederēsies gan ceptajās kūkās, gan neceptajās, ar savu košo krāsu piešķirot tām saulainu un īpaši apetītlīgu izskatu;
- Piektkārt, kad augļi būs izmantoti, no sīrupa, atšķaidot to ar ūdeni un, papildinot ar, piemēram, piparmētras lapiņām, apelsīnu ripiņām vai sauju dzērveņu, vari pagatavot gardu dzērienu.
Ņem vērā, ja reiz bundža ir attaisīta, bet vienā reizē nav izlietots viss tās saturs, atlikumu labāk pārliet aizvākojamā stikla burkā, jo, saskarē ar gaisu, metāls oksidēsies, jau pēc neilga laika metāla bundžā atstātajiem persikiem piešķirot nepatīkamu, metālisku piegaršu.
Cepumu – jogurta kūka ar persikiem
Cepumu – jogurta kūka ar persikiem, kura garšos gan lieliem, gan maziem.
Persiku - 'Rafaello' torte
Skābā krējuma mīklas kūka ar konservētiem persikiem
Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu
Sulīgā citronu un persiku biskvītkūka
Elementārais kārtainās mīklas pīrāgs ar persikiem
Sulīgs persiku pīrāgs itāliešu mafijas gaumē
Ātrā ābolu un persiku kūka ar drumstalām
Izcili vienkāršais melleņu un persiku pīrāgs
Krēmīgais persiku pīrāgs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit