Ssohk - 19092
Foto: Shutterstock
Skābēti gurķīši ir letiņu izsenis iecienīts produkts, ko var nokraukšķināt gan pa dienu, piekožot kotletei, gan vakarā – piegriežot vinegretam. Tāpat dažos rītos nekas nespēj piesiet dūšu tik labi, kā skābēta gurķa šķēle. Nav brīnums, ka tik plaši pielietojamu produktu mūsu senči skābēja mucās – tā teikt, lai nav mazuma piegaršas. Kreptīgu garšu cienītājiem piedāvāsim 16 receptes, kurās sālīti un skābēti gurķi spēlē, ja ne pašu galveno, tad nozīmīgu otrā plāna lomu gan.

Ir neskaitāmas rasola un vinegreta versijas, kurās daudzas sastāvdaļas tiek aizstātas ar citām, tomēr skābēti gurķi šajos salātos ir nemainīga vērtība.

Arī stroganova garša būs pavisam neizteiksmīga bez gurķiem raksturīgā skābuma, un šī sastāvdaļa iederas arī dažādos gaļas sautējumos, piemēram, azū, kura recepte ir "Tasty" krājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!