Ir daudz un dažādu veidu, kā pagatavot kāpostus, atklājot sev to garšu arvien jaunos veidos: cepti, sautēti, tvaicēti, vārīti un pat grilēti, turklāt no kāpostiem sanāks arī ļoti gardas veģetārās šniceles un kotletes. No šī maciņam draudzīgā dārzeņa var pagatavot arī sulīgu pildījumu mutē kūstošiem pīrādziņiem – gan ceptiem krāsnī, gan uz pannas, gan eļļā vārītiem. Izcep lielo plāti, lai nākamajā dienā būtu ko paķert līdzi ātrai izsalkuma remdēšanai darbā vai skolā.
Garšas kārpiņas noteikti būs sajūsmā arī par sātīgu kāpostu sacepumu vai kāpostiem pildītu plātsmaizi, ko kāri notiesāt pa gabaliņam vien. Savukārt klasisku vērtību cienītāji novērtēs kāpostu tīteņus bez kripatiņas gaļas pildījumā vai apelsīnu sulā štovētus saldskābos kāpostiņus, kas īpaši labi ies pie dūšas ar glāzi kefīra, piekožot šķēli rupjmaizes.
- Lai uzzinātu noderīgus padomus, kādēļ ieturēt gavēni un kā gavēt pareizi, nenodarot kaitējumu organismam, izlasi šo rakstu.
Lai labi garšo!
Rīvmaizē panētas kāpostu kotletes
Gardas kāpostu kotletes – ne tikai veģetāriešiem. Īpaši labi garšos ar skābu krējumu vai jogurta-ķiploku mērci ar zaļumiem.
Svaigu kāpostu sacepums ar kartupeļiem un tomātiem
Fritēti kāpostu pīrādziņi
Kāpostu tīteņi ar sēnēm
Bezgrēka štovētie kāpostiņi – saldskābi un īpaši gardi
Jauno kāpostu un sīpolu sautējums pannā
Gaisīga mīkla pannā ceptiem pīrādziņiem un to pildījumu varianti
Kraukšķīgi kartupeļu pončiki ar kāpostu pildījumu
Kartupeļu pončiki ar kāpostu pildījumu ir kā radīti sātīgām vakariņām, it īpaši, ja pasniegsi tos ar skābo krējumu.