pildītas plānās pankūkas
Foto: Shutterstock
Biezpiens neapšaubāmi ir viens no latviešu iecienītākajiem piena produktiem – mums šķiet pašsaprotami, ka tas teju vienmēr atrodams ledusskapja krājumos. Īpaši skaudri atkarību no biezpiena izjūtam, dodoties kādā tālākā ceļojumā un apjaušot, ka svešzemju veikalu plauktos šāda manta nav ne ar uguni atrodama. Šķiet neiedomājami, ka daudzas tautas ir apdalītas, tā arī neiepazīstot šo unikālo produktu, no kura iespējams pagatavot tik daudz un dažādus gardus ēdienus. Un, kas gan tās par brokastīm, ja galdā netiek celta arī biezpiena cibiņa?!

Kurš gan spētu atteikties no rupjmaizes šķēles, kas dāsni pārklāta ar krējumotu biezpieniņu un pārkaisīta ar sulīgiem zaļajiem lociņiem un kraukšķīgām redīsa ripiņām? Pilnai laimei šo klasisko salikumu var papildināt ar marinētas siļķes gabaliņu, kūpinātu lasi vai krēmīgām avokado šķēlēm.

Ja gribas nobaudīt kaut ko no "siltā gala", tad biezpiens, salikumā ar dažādiem citiem produktiem, lieti noderēs arī plāno pankūku pildīšanai. Arī vienkārši pagatavojams biezpiena sacepums vai sirņiki ar krējuma-zaļumu mērces aizdaru būs lieliska izvēle sātīgai brokastu reizei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!