Lai brokastis nekavētos, pirmā lieta, kas šorīt jāpaveic, ir pankūku mīklas iejaukšana, jo būs jāpagaida kāds laiciņš, lai rauga mīkla siltumā uzbriestu un vairākkārt palielinātos apjomā.
Pamata mīklu var papildināt, pierīvējot tai, piemēram, ābolu, bumbieri, banānu, burkānu vai gabaliņu ķirbja, šādi dažādojot pankūciņu garšu.
Uz pannas mīklas piciņas visērtāk būs likt ar karoti, ko ik pa laikam apmērcē aukstā ūdenī – tādēļ ūdens krūzīti labāk turi pa ķērienam, blakus mīklas bļodai.
Ņem vērā, ka rauga pankūciņas izcepsies zibens ātrumā, tādēļ cepšanas laikā saglabā modrību un neslaisties apkārt, darot citus darbus, pretējā gadījumā pankūkas piedegs.
Gatavās pankūciņas liec uz šķīvja un baudi nekavējoties, jo, kādu laiku pastāvot, tās vairs nebūs tik čaganas.
Lai labi garšo!
Mieža putraimu rauga pankūkas ar cidoniju 'panna cotta' un brūkleņu kečupu
Recepti piedāvā restorāna "Elements" šefpavāre Svetlana Riškova. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
Rauga pankūkas
Rauga pankūkas – pufīgas un gardas brokastis vai launags. Pankūkas var pasniegt kā ar ievārījumu, tā skābo krējumu, šokolādes mērci vai saldu sīrupu.
Rauga pankūkas no saldā krējuma
Rauga pankūkas no saldā krējuma būs vēl gardākas par tradicionālajām.
Rauga pankūkas (plānās vai biezās)
Rauga pankūkas - mīkstas un pufīgas.
Zeltainās ķirbju–rauga pankūkas
Ķirbju–rauga pankūkas – izmēģini un pārsteidz mājiniekus!