Ja biezpiena skābenā garša tev ir pa prātam, ikdienas ēdienreizēs to vari baudīt dažādos veidos – gan ar lielākiem, gan mazākiem graudiņiem, gan treknāku, gan pavisam liesu. Bet, ja vēlies izmantot biezpienu cepumu pagatavošanai, lai gatavais produkts būtu viendabīgāks, biezpienu pirms gatavošanas ieteicams saspaidīt ar dakšiņu vai – vēl labāk – izberzt caur sietu.
Cepumu receptēs biezpienu vari aizstāt arī ar krēmīgo rikotu, kas pēc struktūras ir maigāka, krēmīgāka un viendabīgāka.
Iespējams, dietologi nebūs sajūsmā par mūsu viedokli, tomēr atļausimies apgalvot, ka cepumi garšos daudz labāk, ja izmantosi biezpienu ar lielāku tauku saturu. Garšas kārpiņas ik pa laikam ir jāpalutina, jo ar saldumiem tomēr nenašķojamies gluži katru dienu.
Lai labi garšo!
Soli pa solim: kā pagatavot cukurotus biezpiena cepumiņus
Šo cukuroto biezpiena cepumiņu pagatavošanai būs nepieciešamas vien pāris vienkāršas un teju katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas. Bērni būs sajūsmā par saldo darbiņu – katru cepumu pirms likšanas uz plāts dāsni apviļāt cukurā. Recepti iesaka Sandija Zeltiņa.