salāti uzkodas svētki
Foto: Shutterstock
Piektdiena ik nedēļu ir kā mazi svētki. Un kas gan tie par svētkiem, ja galdā netiek celts kas neikdienišķāks?! Mēs iesakām palutināt sevi un mājiniekus ar gardiem laša salātiem, kuru pagatavošana nesagādās liekas klapatas, bet rezultāts vainagosies patiesi karaliskā garšu baudījumā.

Ziemas izskaņā, kad par sevi liek manīt vitamīnu deficīts, zivis ēdienkartē būtu iekļaujamas pēc iespējas biežāk, jo, papildus lieliskam olbaltumvielu sastāvam, tās satur arī veselībai svarīgās nepiesātinātās taukskābes, dzelzi, fosforu, kā arī daudzus citus vitamīnus un minerālvielas. Turklāt zivis, salīdzinot ar gaļu, organismam ir vieglāk pārstrādājamas.

Ja piekop veselīgu dzīvesveidu, tad salātu pamatam izmanto rukolu, Ķīnas kāpostu, ledussalātu, spinātu lapiņas vai jebkādus citus tīkamus gatavos salātu maisījumus. Papildini tos ar dažādiem dārzeņiem, piemēram, papriku, tomātiem, burkāniem, blanšētiem brokoļiem, selerijas kātu u.c. Tad vienkārši pievieno mazsālīta laša šķēlītes, tvaicēta vai kūpināta laša gabaliņus, vai savā sulā konservētu lasi, kam noliets liekais šķidrums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!