Lai gan mūsdienās neviens vairs neapšauba, ka auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem, vēl 18. gadsimtā tās tika uzskatītas par nezāli un Semjuela Džonsona sastādītajā angļu valodas skaidrojošajā vārdnīcā graudags tika raksturots kā "produkts, kuru Anglijā dod zirgiem, bet kurš Skotijā pabaro cilvēkus," skaidro portāls "Britishfoodandtravel".
Auzās ir daudz šķiedrvielu, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs un sirdsslimību risku, to speciālisti nebeidz skaidrot atkal un atkal. Tās stabilizē cukura līmeni asinīs, kā arī tauku daudzumu ķermenī zema glikēmiskā indeksa dēļ, kas ir labi diabētiķiem un palīdz veselīgi samazināt svaru, kā arī ilgāk saglabāt sāta sajūtu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit