auzu cepumi
Foto: Shutterstock
Ja tava darba galda atvilktnē allaž atrodama kāda šokolādes tāfelīte, pavasara gaidās labāk pagatavo kraukšķīgus auzu pārslu cepumus, kas būs daudz veselīgāka un figūrai draudzīgāka alternatīva ātrai izsalkuma remdēšanai. Pateicoties augstajam šķiedrvielu saturam, auzu pārslas sniegs ilgstošu sāta sajūtu un būs noderīgs ēdienkartes papildinājums – īpaši šobrīd, kad daudzi apņēmušies cīnīties ar ziemā uzkrātajiem liekajiem kilogramiem.

Lai gan mūsdienās neviens vairs neapšauba, ka auzas ir viens no veselīgākajiem pārtikas produktiem, vēl 18. gadsimtā tās tika uzskatītas par nezāli un Semjuela Džonsona sastādītajā angļu valodas skaidrojošajā vārdnīcā graudags tika raksturots kā "produkts, kuru Anglijā dod zirgiem, bet kurš Skotijā pabaro cilvēkus," skaidro portāls "Britishfoodandtravel".

Auzās ir daudz šķiedrvielu, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs un sirdsslimību risku, to speciālisti nebeidz skaidrot atkal un atkal. Tās stabilizē cukura līmeni asinīs, kā arī tauku daudzumu ķermenī zema glikēmiskā indeksa dēļ, kas ir labi diabētiķiem un palīdz veselīgi samazināt svaru, kā arī ilgāk saglabāt sāta sajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!