siermaizītes
Foto: Shutterstock
"Tasty" prognozē, ka vakarā pirms valstij tik nozīmīgās izvēles izdarīšanas, un arī nākamajā naktī, gaidot rezultātus, ne viens vien apzinīgs vēlētājs paliks nomodā ilgāk, kā ierasts, tādēļ jau savlaicīgi iesakām sarūpēt gardas uzkodas. Mēs balsojam par siltām, ātri pagatavojamām siermaizītēm. Tā būs, iespējams, labākā izvēle miesas un gara stiprināšanai, lai, ērti iekārtojoties dīvānā, varētu netraucēti sekot līdzi spraigajai partiju cīņai par deputātu krēsliem.

Lielākam vēlēšanu rezultātu gaidītāju bariņam, protams, visērtāk karstmaizes ir gatavot cepeškrāsnī, piepildot cepšanai paredzēto restīti stāvgrūdām pilnu, jo visiem zināms, ka siermaizīšu kalns noplaks zibenīgi ātri. Uz restītes ceptas siermaizes būs īpaši kraukšķīgas, jo liekā sula un mērce notecēs uz apakšā paliktās plāts, šādi novēršot maizes izmirkšanu, kas ir viena no biežāk pieļautajām kļūdām, cepot siermaizes.

Īsti nemaz nav no svara tas, kādu maizi izvēlēsies savu karstmaizīšu gatavošanai. Visērtāk, protams, izvēlēties jau sašķēlētu maizes kukulīti, kas ļaus ieekonomēt laiku un pūles. Ja tīk, izvēlies baltmaizi, ja esi iecienījis saldskābmaizi vai graudu maizi – droši liec uz tās sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!