veģetārie burgeri
Foto: Shutterstock
Pavasara gaidās turpinām rūpēties par tiem, kas dažādu iemeslu dēļ izslēguši no ēdienkartes gaļu. Šoreiz skaidrosim, kā kārtu pa kārtai gatavojami veģetārie burgeri: kādu maizi izvēlēties, kā sagatavot dārzeņus un ātri pagatavot mērces īpaši kārdinošam pildījumam. Un, protams, kas gan tas būtu par burgeri bez sulīgas kotletes pildījumā? Kaut pārliecināti gaļēdāji noteikti iebildīs, ka par kotletēm ir cienīgas saukties vien no gaļas gatavotās, mēs šoreiz atļāvāmies aizņemties šo apzīmējumu, par kotletēm nodēvējot 13 bezgaļas plācenīšus veģetāro burgeru pildījumam.

Pirms ķeries pie "kotlešu" gatavošanai, sarūpē maizītes, salātlapas un dārzeņus, ko izmantot veģetāro burgeru konstruēšanai. Ļoti gardi burgerīši sanāks ne vien no ierastajām burgeru bulciņām – pamēģini izmantot pildīšanai, piemēram, uz pusēm gareniski pārgrieztu ciabatu, siera bageti vai plānās rudzu rikas.

Kādus dārzeņus izmantot pildījumā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!