kārtainie tunča salāti svētki Lieldienas ēdiens
Foto: Shutterstock

Diētas, atslodzes dienas, sulu kūres un citas izdarības mūžīgajā cīņā par ideālām auguma aprisēm ir daudzu sūrā ikdiena, tādēļ Ziemassvētki vai Jaunais gads ir tā reize, kad vari atļauties palutināt sevi ar ko, iespējams, sen nebaudītu – sātīgiem salātiem ar dāsnu majonēzes aizdaru. Pēc svētkiem, protams, atkal dzersim kefīru, "knābāsim" vārītu vistas fileju un grauzīsim salātlapas, bet šodien iestum svarus dziļāk pagultē un uzmet mērlenti uz skapja!

Pačukstēsim priekšā, ka šajā tiešām bagātīgajā recepšu izlasē nav iekļauts klasiskais rasols vai siļķe "kažokā". Ja tomēr starp mūsu piedāvātajām 33 receptēm neatradīsi meklēto un alksti pēc klasiskām vērtībām, tad, lūk, šajā rakstā atklājām, kādas ir piecas liktenīgas kļūdas, ko nedrīkst pieļaut, gatavojot rasolu, bet te uzzināsi, kā kārtu pa kārtai "konstruējama" tradicionālā siļķe "kažokā", savukārt, ja vēlies salātus pildīt groziņos, lavašā vai ziest uz maizītēm, tad te uzzināsi, kādi salāti šim nolūkam ir vispiemērotākie.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!