vīnes šnicele karbonāde ēdiens
Foto: Shutterstock
Atšķirībā no liellopa gaļas, kas reizēm mēdz būt pārlieku sīksta, teļa gaļa ir maigāka un liesāka. No diētiskajiem, patīkami rozīgajiem gaļas gabaliņiem var gatavot visu, kas vien ienāk prātā, ieskaitot dažādas zupas, šniceles, sautējumus un kotletītes, kas būs tik sulīgas un maigas, ka noderēs arī mazuļu ēdienkartes dažādošanai.

Svaiga teļa gaļa ir bāli sārtā krāsā ar baltiem taukiem un karstumā viegli irstošiem saistaudiem. Tauku šai gaļai ir salīdzinoši maz, un pati gaļa ir gaišāka nekā liellopu gaļa. Tā kā teļa gaļā ir ļoti maz tauku, jābūt uzmanīgam ar cepšanu – ir svarīgi to nepārcept, lai saglabātu maigo garšu.

Teļa gaļu tradicionāli cep vai sautē. Cepšanai izmanto lielākos gabalus no ciskas un muguras daļas, sautēšanai un zupu gatavošanai – plecu, krūšu, kakla un stilbu gabalus. Teļa lāpstiņas gabali būs īpaši piemēroti sautēšanai buljonā. Pēc tam vari tos apcept krāsnī līdz zeltainai garoziņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!