olu smēriņš lociņi uzkoda
Foto: Shutterstock
Pēc garajām Lieldienu brīvdienām ne vienu vien nomoka jautājums, kā ātri pagatavot sātīgu maltīti bez liekām pūlēm un ko iesākt ar daudzajām vārītajām olām. Lielisks problēmas risinājums ir olu salāti – šādi tu nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu: ieekonomēsi laiku un naudu, pie viena aiztaupot sev arī kreņķus par vārīto olu tālāko likteni.

Krēmīgos un ļoti sātīgos olu salātus varēsi gan nolocīt tāpat vien, gan ātri uzziest uz maizes, ievīstīt lavašā, satīt tortiljā vai žigli iespiest starp divām tostermaizēm, netērējot nevienu lieku minūti gatavošanai.

Atliek vien cieti novārītas olas un pārējās salātu sastāvdaļas, piemēram, sieru, avokado, zaļos lociņus vai marinētus gurķīšus sagriezt gabaliņos vai sarīvēt, pievienot visiem labumiem karoti skāba krējuma, majonēzes vai bezpiedevu jogurta, kādu drusku sinepju vai mārrutku, un garda maltīte būs gatava, sniedzot ilgstošu sāta sajūtu pat bez kripatiņas gaļas!

Aizvākojamā traukā vai stikla burciņā ielikti olu salāti būs arī ļoti parocīgi līdzņemšanai uz darbu, lai ātri remdētu izsalkumu pusdienās vai starp ēdienreizēm.

Atceries, ka Lieldienās pāri palikušās olas ledusskapī nevajadzētu turēt pārāk ilgi. Izmanto tās vismaz nedēļas laikā pēc vārīšanas. Olas glabā cieši noslēgtā traukā, jo tās uzsūc ledusskapja aromātus.

Lūk, 14 olu salātu idejas iedvesmai no "Tasty.lv" recepšu grāmatas!

Vārītu olu un lociņu salāti ar sieru

Foto: Shutterstock


Olu loki - pikanti salāti vai garda aukstā galda uzkoda, ja uzliek uz apgrauzdētas maizītes.

Lasīt vairāk

Valmieras salāti

Foto: Kitija Giptere


Zibenīgi pagatavojamos, vienkāršos un ļoti sātīgos Valmieras salātus, kas ir nedaudz piemirsta pašmāju salātu klasika, iesaka Kitija Giptere no "Facebook" domubiedru grupas "Mēs gatavojam!".

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu salāti ar olu un sīpolu

Foto: DELFI


Konservēti zaļie zirnīši, vārīta ola, nedaudz majonēzes un sīpols kraukšķīgumam – šos varētu saukt par salātiem "Kad mājās nekā nav". Ļoti ātrs brokastu vai launaga ēdiens, gatavošanas laiks – vien tik, cik novārīt olas!

Lasīt vairāk

Salāti ar olām un avokado, ko pildīt maizītēs

Foto: Publicitātes attēls


Sātīgi un gardi olu, gurķu un avokado salāti. Visu sajauc ar mērcīti, kas pagatavota no grieķu jogurta un avokado.

Lasīt vairāk

Brokastu sendvičs ar avokado-olu salātiem

Foto: Shutterstock


Dienas pirmajai ēdienreizei jābūt sātīgai, un šeit vietā būs avokado un vārītas olas, kas izkārtojušās starp pilngraudu maizes riecieniem.

Lasīt vairāk

Avokado, olu un kukurūzas salāti

Foto: Privātais arhīvs


Vienkārša un garšīga salātu recepte - avokado, vārītas olas un kukurūza!

Lasīt vairāk

Olu salāti

Foto: Shutterstock


Vienkāršs olu mikslis - īpaši gardi, liekot uz grauzdētas maizītes brokastīs!

Lasīt vairāk

Olu, ābolu un marinētu gurķu salāti

Foto: Shutterstock


Olu un ābolu salāti ar jogurta mērci būs gana sātīgi, lai pamielotos pusdienās vai vieglās vakariņās.

Lasīt vairāk

Olu un zaļumu salāti

Foto: Shutterstock


Olu un zaļumu salāti garšīgām piedevām vai smērēšanai uz maizes.

Lasīt vairāk

Lociņu salāti ar vārītu olu

Foto: Shutterstock


Kamēr vien garšaugu dārzs pilns svaigiem lokiem, jāsteidz uzņemt vitamīnu spēks. Šie ir īsteni loku salāti, kas piestāvēs gan brokastīm, gan kā piedeva pie pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Iecienītie tunča salāti ar vārītu olu un sieru

Foto: Shutterstock


Vienmēr iecienītie tunča - olu salāti ar sieru.

Lasīt vairāk

Tortiljā ietītie avokado un olu salāti

Foto: DELFI


Pavisam ātri pagatavojama maltīte, kas neprasīs ne laika, ne produktu resursus. Ņem vien divus avokado, dažas cieti novārītas olas, un garšīgas brokastis, launags vai pusdienas steidzīgajiem gatavas!

Lasīt vairāk

Sātīgie avokado un olu salāti

Foto: Shutterstock


Ja iegādāti mīksti, labi nogatavojušies avokado, lielisks veids, kā tos likt lietā - pagatavot salātus. Šie derēs kā brokastīm, tā vakariņām vai launagam, liekot tos uz kraukšķīgi apgrauzdētas maizes šķēles.

Lasīt vairāk

Avokado un olu salāti ar zaļumiem

Foto: DELFI


Ļoti ātri un ļoti vienkārši salāti, ko pagatavot no pāri palikušajām vārītajām olām un gataviem, bet ne pārāk mīkstiem avokado. Pētersīļu un lociņu vietā var izmantot arī citus zaļumus, piemēram, kinzu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!