Tasty Ziemassvētki - 23
Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Vecajā jokā, ka ar garšīgu mērci var apēst pat treniņtērpu, ir liela daļa taisnības, jo prasmīgi piemeklēta mērce tiešām spēj nomaskēt dažu labu ēdiena nepilnību. Tā kā pavasarī ir īpaši aktuāli iekļaut ēdienkartē zaļumus, dārzeņus un augļus visos iespējamos veidos, tad šoreiz stāstīsim, kā pagatavot sulīgi zaļas mērcītes dažādu pasaules tautu gaumē, un kādu ēdienu aizdaram tās pareizi izmantot.

Uzkodu mērces noderēs arī mājas ballītē – gan kā piedeva frī kartupeļiem (noderīgus padomus to gatavošanā meklē – te) vai krāsnī ceptu tupeņu daiviņām, gan arī vistas nagetu (recepte – te) vai krāsnī ceptu vistu spārniņu un stilbiņu (šeit atradīsi bagātīgu recepšu kolekciju) pamērcēšanai.

Čimičuri mērce Argentīnā tiek izmantota gaļas, it īpaši steiku, marinēšanai un pasniegšanai. Bet šī vienkārši pagatavojamā mērce ir teju universāla piedeva, jo piešķirs lielisku garšu arī citiem gaļas ēdieniem, kā arī sautējumiem, pastai, kartupeļiem, zupām un pat salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!