grieķu salāti olīvas tomāti dakša dvielis galds pusdienas ēdiens vakariņas
Foto: Shutterstock
Saulainās Grieķijas kulinārais mantojums ir tieši tik bagātīgs, lai katrs atrastu ko savām garšu kārpiņām īpaši tīkamu. Šīs valsts virtuves paradumus ir ietekmējušas tuvējās valstis, tādēļ nebrīnies, ja, baudot grieķu virtuvei raksturīgus ēdienus, sagaršosi arī kaut ko no, piemēram, Bulgārijas vai Turcijas. Pēc vasaras izslāpušajiem piedāvājam doties garšu ceļojumā uz Grieķiju, pagatavojot kādu no 10 "Tasty" recepšu krājumā uzietajiem ēdieniem.

Musaka (moussaka) ir viens no populārākajiem un tradicionālākajiem grieķu virtuves ēdieniem. Tas ir sacepums, kas tiek gatavots no apceptām baklažānu šķēlēm, tomātiem un maltās gaļas.

Grieķu virtuve nav iedomājama arī bez girosa. Gaļas gatavošanas metode stipri vien atgādina to, kā tiek gatavoti kebabi. Gaļu var pasniegt atsevišķā šķīvī, pievienojot jogurta mērci un kraukšķīgus kartupelīšus. Grieķi girosu parasti bauda ievīstītu pitas maizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!