Ja gurķi, tomāti un dažādi lapu salāti ir biežākie redīsu kompanjoni, ar ko nevienu nepārsteigsi, tad izmēģini pikantās šķēlītes papildināt ar veselīgo kvinoju, pirmajiem pavasara dīgstiem un fetas siera drumstalām – gan tu, gan tavi mājinieki būs sajūsmā par šo garšu salikumu.
Svaigos redīsu salātus nevajadzētu sabojāt ar treknām mērcēm. Majonēzi vai treknu skābo krējumu šajā gadījumā prātīgāk būs aizstāt ar pesto, vieglu vinegreta mērci, kam pievienota citrona vai laima sula un kapāti zaļumi, vai mērci uz jogurta bāzes. Arī klasiskie redīsu salāti ar lociņiem un dillēm, aizdarīti ar, piemēram, grieķu jogurtu, garšos ne sliktāk, bet tu izvairīsies no liekām kalorijām. Pietiks arī, ja svaigo salātu papildināšanai izmantosi vien nedaudz labas kvalitātes olīveļļas un šķipsnu svaigi maltu melno piparu, lai nenomāktu redīsu garšu.