Ja gurķi, tomāti un dažādi lapu salāti ir biežākie redīsu kompanjoni, ar ko nevienu nepārsteigsi, tad izmēģini pikantās šķēlītes papildināt ar veselīgo kvinoju, pirmajiem pavasara dīgstiem un fetas siera drumstalām – gan tu, gan tavi mājinieki būs sajūsmā par šo garšu salikumu.
Svaigos redīsu salātus nevajadzētu sabojāt ar treknām mērcēm. Majonēzi vai treknu skābo krējumu šajā gadījumā prātīgāk būs aizstāt ar pesto, vieglu vinegreta mērci, kam pievienota citrona vai laima sula un kapāti zaļumi, vai mērci uz jogurta bāzes. Arī klasiskie redīsu salāti ar lociņiem un dillēm, aizdarīti ar, piemēram, grieķu jogurtu, garšos ne sliktāk, bet tu izvairīsies no liekām kalorijām. Pietiks arī, ja svaigo salātu papildināšanai izmantosi vien nedaudz labas kvalitātes olīveļļas un šķipsnu svaigi maltu melno piparu, lai nenomāktu redīsu garšu.
- Te atradīsi receptes 10 vienkārši pagatavojamām mērcēm, kas noderēs gan salātu aizdaram, gan kā piedeva uzkodām.
Sātīgumu redīsu salātiem piešķirs kāda sauja pilngraudu makaronu, kuskuss, vārīti kartupelīši, biezpiens, mājas siers vai konservēti turku zirņi. Vari ņemt piemēru no itāliešiem, papildināt svaigos pavasara salātus ar grauzdētas maizes gabaliņiem – nobaudot šādu maltīti, izsalkums neliks par sevi manīt līdz pat nākamajai ēdienreizei, bet ar maizi varēsi uzslaucīt no šķīvja gardo mērcīti.
- Redīsi teju nekad netiek cepti, vārīti vai sutināti. Kāpēc? Jo tā vienkārši ir pieņemts. Ja vēlies ieviest svaigi pavasarīgas vēsmas savā apnicīgajā ēdienkartē, izlasot šo rakstu, uzzināsi, kādēļ tev noteikti jānogaršo cepti redīsi.
Lai labi garšo!
Gurķu un redīsu salāti
Svaigi un kraukšķīgi gurķu un redīsu salāti.