seleriju zupa ar desiņām
Foto: Shutterstock
Pavasarī, kad vakari paliek arvien garāki un gaišāki, pēc darba tā vien gribas izlocīt kājas, dodoties pie dabas krūts vai darbojoties dārzā. Ja nedēļas sākumā pagatavosi lielu katlu ar sātīgu zupīti, turpmākās pāris dienas varēsi atpūsties no virtuves darbiem. Lai tu varētu veltīt vairāk laika savām iecienītajām nodarbēm, lieki nenīkstot virtuvē, piedāvājam receptes 18 gardām zupītēm, kuru gatavošana aizņems ne vairāk kā 30 minūtes tava dārgā laika.

Kādām sastāvdaļām tad jābūt pieliekamā vai ledusskapja krājumos, lai varētu pagatavot gardu zupu zibens ātrumā? Pirmkārt, dažādiem dārzeņiem, turklāt šis ir īstais brīdis, kad izmantot saldētavas krājumos noslēptos saldētu dārzeņu maisījumus, aiztaupot sev ķēpāšanos ar dārzeņu mizošanu un smalcināšanu. Starp citu, no dārzeņiem vien, pat bez kripatiņas gaļas pārdesmit minūšu laikā var pagatavot aromātisku un sātīgu dārzeņu biezzupu, kas garšos gan lieliem, gan maziem ēdājiem. Šeit atradīsi lērumu ideju.

Otrkārt, buljonam – vislabāk, protams, pašgatavotam (kā to paveikt, stāstījām te) un sasaldētam, bet nebūs nekāds grēks, ja izmanosi arī kvalitatīvus buljona kubiņus. Treškārt, dažādiem konservējumiem, piemēram, konservētām pupiņām, turku zirņiem, bietēm, kukurūzai un lēcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!