Smalkos kuskusa graudiņus daudzi jau ir iepazinuši un atzinuši par lietošanā ļoti ērtu produktu. Nu pienākusi kārta iepazīt kuskusa "brāli" – pēc struktūras nedaudz raupjāko bulguru. Šis ātri un vienkārši pagatavojamais produkts būs lieliska alternatīva "mūžīgajiem rīsiem, griķiem vai makaroniem". Turklāt bulgura graudiņi vienlīdz labi garšos gan siltā veidā – kā piedeva pamatēdienam, gan nākamajā dienā, kad varēsi tos pievienot salātiem.
Gan kuskuss, gan bulgurs tiek gatavots no cieto kviešu miltiem. Gatavojot bulguru, kviešu graudi tiek attīrīti, tvaicēti, žāvēti un samalti īpašās akmens dzirnavās. Svarīgi, ka šīs apstrādes laikā bulgurs nezaudē graudos esošos vitamīnus.
Ja kuskusu pietiek vien pārliet ar verdošu ūdeni un zem vāka uzbriedināt, tad pēc struktūras raupjāko bulguru pēc pārliešanas ar ūdeni vai buljonu jāpavāra 3-4 minūtes un tad zem vāka jāuzbriedina.