zivs frī kartupeļi fish and chips alus britu virtuve
Foto: Shutterstock
Ja, atverot ledusskapi, kādā plauktiņā pamani vientuļi skumstam pudeli alus, kas tur nez kā pamanījusies "aizķerties", tad šī varētu būt īstā diena, kad to atkorķēt, lai pagatavotu gardu maltīti vai kraukšķīgas uzkodas ar apetītlīgu iesala aromātu.

Alus, gatavojot ēdienu, tiek pievienots ar vienu mērķi – lai veidotu garšas buķeti un apmierinātu garšas kārpiņas, jo termiskās apstrādes laikā alkohola ietekme zūd, bet garšas nianses saglabājas.

Ja sausu baltvīnu vai sarkanvīnu parasti pievieno mērcēm vai zupām, tad alu visbiežāk izmanto gaļas marinēšanai, sautēšanai, kā arī glazūras vai panējuma gatavošanai, rezultātā iegūstot īpaši sulīgus gabaliņus ar maigu iesala aromātu. Arī cepot maizi vai pīrādziņus, alu mēdz pievienot mīklai, lai gatavais izstrādājums būtu porains un gaisīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!