Viens no mūsu piedāvāto zupu un sautējumu lielākajiem plusiem ir tāds, ka nekas nav atsevišķi jāapcep, jo visas sastāvdaļas var pagatavot vienā katlā. Arī produktu sasmalcināšanu, kas, uz ugunskura vārot ēdienu, ir pats laikietilpīgākais un ķēpīgākais darbiņš, var uzticēt mazāk sagurušajiem talkotājiem, tad atliks tikai visu sabērt vienā katlā un gaidīt, kad spēcinošais virums būs gatavs.
Pie dabas krūts uz ugunskura vārītam ēdienam, nenoliedzami, ir pavisam cits smeķis, tomēr visas 24 "Tasty" sarūpētās receptes vari pagatavot arī savā virtuvē.
Lai darbi veicas un labi garšo!
Kreptīgā laivotāju soļanka
Pēc svaigā gaisā pavadītas dienas ēstgriba dubultojas, un vislabāk dūšu piesiet ar ēdienu, kas gatavots lielajā katlā turpat uz ugunskura. Lai virums ātrāk būtu gatavs, soļankas pamatu var pagatavot jau mājās, tad piknika vietā atliks virumam pievienot tikai kartupeļus un ūdeni. Visas sastāvdaļas jāņem "uz aci", ņemot vērā katla lielumu un izsalkuma pakāpi.
Sātīgā ungāru gulašzupa
Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.
Novadu kulinārais mantojums: Latgales grūslis ar gaļas un kaņepju aizdaru
Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Latgaliešu saimniece Sarmīte Stepiņa māca, kā gatavojams satīgais grūslis.
Šķelto zirņu - kartupeļu un putraimu putra
Šķelto zirņu - kartupeļu un putraimu putra garšīga tāpat vai apcepta, kopā ar krējumu vai sīpoliem.
'Krupņiks ar guļbim' – miežu putra ar pienu un kartupeļiem Latgales gaumē
Bērnībā pa kluso zagos virtuvītē, kur vecmamma vārīja rukšiem putru - miežu putraimu viru ar nemizotiem kartupeļiem. Kad klāt vēl piejauca pienu, sanāca īpaši garšīgs un sātīgs ēdiens piena sivēnu barošanai. Dažreiz izdīcu, lai vecmamma pagatavo arī man šādu putru, vien ar mizotiem kartupeļiem. Nesen mamma ļāva pakavēties bērnības atmiņās, tādēļ padalīšos ar šo garšu.
Vienkāršais dārzeņu sautējums ar vistu un zaļajiem zirnīšiem
Pavisam vienkārši pagatavojams dārzeņu sautējums ar vistas gaļu un zaļajiem zirnīšiem maigā skābā krējumā mērcē, kas garšo gluži kā bērnībā!
'Hašlama' - bagātīgs teļa gaļas sautējums
Bagatīgs un sildošs gaļas sautējums, kurš pie mums atceļojis no armēņu nacionālās virtuves. Gatavojot "hašlamu", nebaidies pievienot zaļumus un mājinieki sajutīs šī ēdiena kārdinošo aromātu jau pirms ienākšanas virtuvē.
Azū – gaļas sautējums ar kartupeļiem, sālītiem gurķiem un tomātu mērci
Gards azū – gaļas sautējums ar ceptiem kartupeļiem tomātu mērci, sālītiem gurķiem un papriku sātīgai maltītei.
Gavēņa biešu zupa ar sālītiem gurķiem un putraimiem
Sātīga biešu zupa bez gaļas, bet ar sāļu gurķi un miežu putraimiem.
Novadu kulinārais mantojums: skābu kāpostu zupa latgaliešu gaumē
Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājot uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Latgaliešu saimniece Sarmīte Stepiņa māca, kā vārāma skābu kāpostu zupa latgaliešu gaumē.
Gardais talkas virums no trīs vienkāršām sastāvdaļām
Lai pagatavotu šo izcili vienkāršo un garšīgo ēdienu, būs nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas – sīpoli, tomāti un liesa gaļa vienādās proporcijās. Visu kārtām liec lielajā, virs ugunskura novietotajā katlā un pēc pāris stundām talcinieki varēs mieloties ar gardu, sātīgu un spēcinošu virumu.
Zirņu zupa ar cūkgaļu, grūbām un puraviem
Vienkārša un ātri* pagatavojama zirņu zupa ar žāvētu gaļu. * Ātri - ja iepriekš izmērcēti zirņi.
Kāpostu un maltās gaļas sautējums
Kāpostu un maltās gaļas sautējums kārtīgai pusdienu maltītei.
Vienkāršais grūbu stūķis ar papriku un kabačiem
Ja roka neceļas ķēpāties ar gruboto gatavošanu, var ātri sameistarot grūbu stūķi. Turklāt tas arī nebūs tik trekns kā gruboto, jo saldais krējums šajā receptē nav nepieciešams.
Kokneses sama 'ugunszupa'
Brango lomu var savārīt sātīgā zupā, kas gatavojama lielā čuguna katlā uz ugunskura. Recepti iesaka brīvdienu piestātnes "Pērsejas" saimniece Ita Lejiņa.
Virs ugunskura vārīta zivju zupa zaļumos
Zivju zupa ir jāvāra uz ļoti lēnas uguns, tieši tādēļ zivju zupa virs ugunskura sanāk tik ļoti garda. Un, protams, zivju zupa vārīta virs ugunskura nozīmē, ka zivis ir tikko noķertas. Lielas zivis sagriež gabalos, bet vidēji lielas vai mazākās vāra veselas. Vāra arī galvas, tikai jāizņem žaunas, jo tās buljonu padara rūgtu. Ja zivis ir sīkas, tad ūdeni vispirms katlā uzvāra. Ja zivis ir lielas, tad tās liek katlā, aplejot ar aukstu ūdeni, un vāra.
Dārzeņu sautējums ar frikadelēm un pupiņām
Ideja par dārzeņu sautējumu ar frikadelēm radās, kad bērni vakariņās pieprasīja frikadeļu zupu, bet vīrs iebilda, ka zupa, lūk, neesot ērta līdzņemšanai uz darbu. Šo varētu nodēvēt par ideālu kompromisu, kas bija pa prātam visiem un noteikti arī turpmāk ieņems vietu mūsu ģimenes ēdienkartē kā ātrs un garšīgs darbdienu vakariņu risinājums.
Suitu novada garšas: grūbu zupa – zīdenis jeb atlaupene
Tradicionālā latviešu un arī suitu virtuvē ēdienu gatavošanā plaši izmantotas grūbas. Populāra ir grūbu-gaļas zupa jeb zīdenis, ko parasti gatavo no kūpinātas gaļas buljona, grūbām un garšsaknēm. Zīdeņa vārīšanai tradicionāli izmanto kūpinātu cūkas šņukuru, cūku galvas pusi vai cūkas stilbu.
Grūbu - sālītu gurķu zupa
Vienkārši pagatavojama grūbu - gurķu zupa.
Novadu kulinārais mantojums: Latgales zivju zupa ar šmakovku
Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Malnavas "Dzīļu" maiznīcas saimniece Aina Barsukova māca, kā gatavojama zivju zupa Latgales gaumē ar šļuciņu šmakovkas piedevās.
Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām
Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.
Piparu, kabaču un maltās gaļas sautējums 'It kā pildīti pipari'
Dārzeņu sautējums, kas pēc garšas atgādina pildītos piparus vai kabačus – man sanāca nu ļoti garšīgi, labāk kā īstie pildītie pipari un kabači!
Ātrā tomātu zupa - harčo
Garda gruzīnu tomātu zupa - harčo, kas ir arī ātri pagatavojama.
Kartupeļu un ķirbju sautējums ar vistas gaļu
Gards dārzeņu sautējums ar vistas gaļas gabaliņiem. Lai dārzeņi saglabātu garšu un formu, tos nepārsautē.