Labā ziņa ir tāda, ka ir lērums veidu, kā vistas fileju pagatavot, lai tā būtu ne vien veselīga, bet arī tiešām sulīga un garšām bagāta. Vienkāršākais un arī ātrākais veids, kā to izdarīt, ir pareiza vistas filejas novārīšana, izmantojot mūsu ieteikto, praksē pārbaudīto metodi, ko atradīsi te.
Ja tev ir nedaudz vairāk laika, tad lielisks veids, kā mīkstināt vistas filejas un piešķirt tām īpašas garšas nianses, ir gatavot dažādas marinādes. Mēs atlasījām piecas, kas, mūsuprāt, vislabāk izcels vistas fileju maigo garšu. Receptes marinādēm meklē šeit.
Marinētas vistas filejas vari gan cept iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, uzliekot uz cepamā papīra vai ietinot folijā, lai nevajadzētu izmantot liekas taukvielas. Gana veselīgs veids, kā marinētām vistas filejām piešķirt vēl labāku garšu, ir arī grilēšana. Lai gaļa izceptos ātrāk un viscaur vienmērīgi, pirms cepšanas vai grilēšanas uzmanīgi saplacini filejas, izmantojot gaļas āmura plakano pusi.
Ja kalorijas tevi nebaida, tad īpaši sulīga vistas fileja izdosies, ja cepsi to kraukšķīgā panējumā vai sutināsi, pārlejot ar krēmīgu mērci. Papildus drošībai, lai gaļas sulām nebūtu pat mazākās iespējas izsprukt no filejām, devīgi pārber šķēlēs ar siera "cepuri", kas kūstot veidos pamatīgu aizsargbarjeru, nodrošinot debešķīgu sulīgumu.
Lai labi garšo!
Krāsnī ceptas vistu karbonādes ar sieru un graudu sinepēm
Vienkāršs veids, kā ātri pagatavot sulīgas vistu karbonādes bez liekām pūlēm.
Kārdinoši zeltainas vistu filejas krēmīgā sēņu mērcē
Gardām pusdienām vai vakariņām – kārdinoši apcepta vistu filejas krēmīgā sēņu mērcē.
Sulīgas krāsnī ceptas vistas filejas ar dārzeņiem un sieru
Neparastu veidu, kā krāsnī izcept sulīgas un gardas vistas filejas, iesaka Agnese Kislina.
Vistu krūtiņas melnajos piparos ar ceptu kāpostu šķēlēm un krējuma mērci
Piparotas vistu krūtiņas ar sulīgām kāpostu daivām, ceptiem citroniem un skābā krējuma mērci – īsteni rudenīgs garšu baudījums.
Ceptas vistas krūtiņas ar paprikas mērci
Garda krāsnī cepta vistas krūtiņa ar kraukšķīgu ādiņu, zaļajiem sīpollokiem un pikantu paprikas mērcīti. Vieglām pusdienām vai vakariņām tieši laikā!
Ātrā vistiņa krēmīgā ķiploku un citronu mērcē
Šo gardo ēdienu var pagatavot nieka 20 minūtēs, bet tā krēmīgā, piesātinātā garša būs restorāna cienīga. Ja vēlies samazināt ēdiena kaloriju daudzumu, vari aizstāt saldo krējumu ar kokosriekstu pienu.
Mandeļu skaidiņās panētas vistas filejas karbonādes
Vistas filejas karbonāde miltu panējumā ir garda, bet dažkārt kārojas kaut kas citādāks, tad nu šādās reizēs ierasto rīvmaizi var aizstāt ar mandeļu skaidiņām.
Cepta vistas fileja ar nektarīniem
Sulīga vistas gaļa ar saldeni sīvu nektarīnu un sarkanā sīpola salsu. Īpašu aromātu un garšu maltītei piešķirs svaigie zaļumi, tāpēc ar tiem nedrīkst skopoties.
Vistas fileja sēkliņās ar svaigajiem rukolas un biešu salātiem
Reizēm gardai maltītei vajag itin maz – fantastisku garšu var panākt, vistas filejas panējot nevis miltos, bet gan kraukšķīgu sēkliņu maisījumā. Apceptos vistas gabaliņus pasniedz ar svaigiem salātiem.
Cepta vistas fileja ar citronu sviestu itāļu gaumē
Tik vienkārši pagatavojama un tik ļoti garšīga - ceptā vistas fileja ar citronu sviestu sniegs baudu pat visizsmalcinātākajam ēdājam. Pasniedz ar salātiem, ceptiem kartupeļiem vai citronu rīsiem. Vistas filejas būs gatavas ļoti ātri, tādēļ piedevas jāpagatavo, pirms sāk cept vistu.
Vistas fileja ar Parmezāna sieru un spinātu makaroniem
Gards veids, kā pagatavot iecienīto vistas fileju - panē to Parmezāna sierā! Savukārt makaronus pasniedz kopā ar ceptiem tomātiem, ikdienas maltītei piešķirot mājas restorāna noskaņu. Lai labi garšo!
Vistas fileja estragona mērcē
Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
Grilētas vistas krūtiņas ar ceptiem kartupeļiem
Viegli pagatavojamas un ļoti gardas vistas krūtiņas, kuras cept ne tikai cepeškrāsnī, bet arī uz grila.
Vistas filejas šniceles kukurūzas un sinepju panējumā
Ja ierasts gaļu panēt olā un miltos, bet meklē ko citādāku, izmēģini šo recepti, kurā vistas fileja tiek panēta kukurūzas miltos.
Vistas krūtiņa 'papiloti'
Lai pagatavotu šo veikala-kafejnīcas "Sirmais & Dreibants" šefpavāra Ērika Dreibanta vistas filejas recepti, būs vajadzīgas pergamenta papīra loksnes (40 x 40 cm), no kurām varēs salocīt kabatiņas. Pēc cepšanas ēdienu pasniedz, neizņemot no papīra kabatām, bet liek uz šķīvja un papildina ar salātiem.
Krāsnī cepta vistas karbonāde riekstu panējumā
Nu ko, aprīlis ir klāt un vasara jau praktiski pie durvīm. Tas priecē, jo tad varēšu vilkt laukā savu vellapēdu un no visas sirds nodošos riteņbraukšanai. Pagaidām man vēl ir par aukstu, gribas tomēr tā ar baudu, nevis ar klabošiem zobiem. Un šajā pārejas posmā, kad dienas ir smuki saulainas, bet vēl saulīte ar zobiem, es skaisti vizinos ar savu jauniegūto auto! Uz darbu - no darba. Uz darbu - no darba. Tiesa, biju jau te lielāku līkumu līdz Rūjienai izmetusi. Mhm, tā nu tas ir.
Krāsnī ceptas vistas karbonādes kārumniekiem
Cepeškrāsnī ceptas vistas karbonādes ar tomātiem, sieru un majonēzi - ne pārāk veselīgi, toties grēcīgi garšīgi!.