Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press/Shutterstock/Privātais arhīvs kolāža
Sulīgām ogām piebiruši, gaisīgi putukrējuma mākoņi, ko ieskauj kraukšķīga bezē biskvīts ar zefīrīgu viducīti – vai gan maz ir kāds, kurš spēj pretoties leģendārās "Pavlovas" valdzinājumam? Un nevajag arī! Labāk ļaujies debešķīgajai garšu un tekstūru saspēlei, pagatavojot kādu no 11 "Tasty" piedāvātajām recepšu variācijām.

Gaisīgā "Pavlova"ir īsta pēdējo gadu modes kūka, ko vismaz reizi ir mēģinājis pagatavot teju katrs, kas nav gluži uz "jūs" ar ēst gatavošanu. "Pavlovas" vēsturi un visus knifiņus, kas jāņem vērā to gatavojot, atklājām, lūk, šajā rakstā, kur atradīsi gan ieteikumus, kā sagatavot un cik grādos cept bezē pamatni, gan padomus, kā nepārkult putukrējumu un dekorēt kūku.

Kaut "Pavlovas" gatavošana nebūt nav sarežģīts process, tomēr šī kūka ir visai kaprīza – pat mats matā ievērojot visus padomus, var gadīties, ka nelabvēlīga zvaigžņu stāvokļa vai magnētisko vētru ietekmē, bezē saplok vai saplaisā, bet putukrējums nekuļas, ne lūdzams. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka jāmet plinte krūmos, jo, liekot lietā izdomu, defektu var pārvērst par efektu, neveiksmes gadījumā “Pavlovu” pārveidojot par debešķīgi gardu bezē-putukrējuma kūku, kuras recepti atradīsi te.

Lai labi garšo!

Mini 'Pavlovas' ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu

Foto: Publicitātes foto

Gaisīgā "Pavlova" ir ne tikai viens no iecienītākajiem desertiem, bet, iespējams, arī visvairāk apspriestā kūka pasaulē. Par tās autentisko recepti joprojām notiek cīniņi, kamēr šefpavāri arvien nāk klajā ar jaunām kūkas variācijām. Restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā mini "Pavlovām" pievienot marinētu kumkvatu, kas saldajam ēdienam piešķirs nedaudz saldskābu garšu.

Lasīt vairāk

'Pavlova' ar aromātisku apelsīnu krēmu

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Īstai "Pavlovai" pēc konsistences ir jābūt nevis viscaur izceptam bezē, bet gan ārpusē kraukšķīgai, drupenai, bet viducī – maigai un zefīrīgai," skaidro receptes autore Diāna Šulce–Palma savā blogā "Gards, ka nenoēsties!".

Lasīt vairāk

Romantiskā kūka 'Pavlova'

Foto: Publicitātes foto

Gaisīgā kūka "Pavlova" ir perfekts deserts Valentīna dienai – tā ir kraukšķīga, taču maiga, viegla un kūst uz mēles, turklāt, pretēji daudzu uzskatiem, tās pagatavošana nebūt nav sarežģīta! Lai olbaltuma biskvīta kārta jeb meringa būtu kraukšķīgāka un varētu lēni atdzesēties cepeškrāsnī, šo desertu vēlams sākt gatavot jau iepriekšējā vakarā pirms svētkiem. Tad nākamajā dienā to vien atliks pāris minūšu laikā pabeigt, piepildot ar krēmu un dekorējot ar ogām.

Lasīt vairāk

Kārtainā 'Pavlova' ar zemenēm un avenēm

Foto: Privātais arhīvs

Kad mājās uzradās brīvībā turētu vistu olas, nolēmu, ka īstais brīdis saņemties un pagatavot "Pavlovu". Izrādījās, ka tas nev nemaz tik sarežģīti. Kūka ir ļoti viegla, gaisīga un īsteni vasarīga, jo to var papildināt ar dažādām sezonā pieejamām ogām. Oriģinālā "Pavlova" tiek dekorēta ar zemenēm vai kivi, es šoreiz izvēlējos zemenes un avenes, bet tu vari izmantot jebkuras ogas, kas garšo vislabāk," tā savu veikumu komentē receptes autore Žaklīna Hermane.

Lasīt vairāk

'Pavlovas' kūciņas ar kivi

Foto: Shutterstock

Grēcīgi gardās mazās "Pavlovas" kūkas ar putukrējumu un kivi gabaliņiem. Pasniedz svētku reizēs kā individuālas kūciņas ēdājiem.

Lasīt vairāk

Mini 'Pavlovas' kūciņas ar sezonas ogām

Foto: Shutterstock

Mazās "Pavlovas" kūkas būs vasarīga izvēle saldiem svētku mirkļiem. Papildini kraukšķīgo bezē ar putukrējumu un sezonas ogām, lai iegūtu gardumu, kas priecēs gan acis, gan izcili garšos.

Lasīt vairāk

Gaisīgā 'Pavlova' ar svaigām ogām

Foto: DELFI

Valentīndienai, šķiet, nav nekā piemērotāka saldās kāres remdināšanai par gaisīgo un uz mēles kūstošo "Pavlovu". Ja vairies no šīs kūkas gatavošanas, jo process šķiet sarežģīts, tad pēdējais laiks lauzt šo pieņēmumu, jo tas pavisam neatbilst patiesībai. Pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.

Lasīt vairāk

Torte 'Pavlova' ar maskarpones un balzama liķiera 'Šarlote' krēmu

Par godu Krievijas baleta prīmai Annai Pavlovai nosauktā torte ir viegla un gaisīga kā balerīna. Tās izcelsme ir Jaunzēlande, kur vēl šodien torte "Pavlova" nereti tiek pasniegta viesībās.

Lasīt vairāk

Kūka 'Pavlova' ar putukrējumu un ogām

Foto: Privātais arhīvs

Balerīnas Pavlovas kūka mazām un lielām balerīnām. Uz šo kūku aci jau biju uzlikusi sen, bet kaut kā vienmēr likās, ka tās pagatavošana ir grūts un piņķerīgs pasākums un tādēļ es to reizi no reizes atliku un atliku. Taču pienāca diena, kad sapratu, nē... nu tak vajag pamēģināt!

Lasīt vairāk

'Pavlova' ar maskarpones krēmu

Foto: Privātais arhīvs

""Pavlovu" uzcept varēs arī tās saimnieces, kurām "abas rokas kreisās," smej garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece, receptes autore Zane Zepa.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!