Kā skaidro "Mans dārzs", cukīni, pretēji daudzu maldīgajam uzskatam, nav vis kāda īpaša dārzeņu suga, bet kabača noteikts attīstības brīdis. Itāļu valodā vārds "zuccha" nozīme ķirbis, savukārt kabaci jeb neizaugušu ķirbja aizmetni sauc par "zucchini". Par cukīni ir pieņemts dēvēt kabaču augļus, kas ir līdz 450 g smagi, ar maigu, plānu miziņu un vēl neattīstītām sēklām, neatkarīgi no augļu formas un krāsas – tie var būt gan dzelteni, gan gaišāk vai tumšāk zaļi.
Tātad, sacepuma gatavošanai vari izmantot gan kabačus, gan cukīni. Tiesa gan, no mazāka izmēra kabacīšiem jeb cukīni gatavotais sacepums būs sulīgāks, turklāt tie nebūs jāmizo un jāatsēklo.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit